Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nepovedený začátek stál Hradec Králové lepší výsledek, na úvod padl s Norimberkem

Ačkoli se chtěl Hradec Králové na úvod nového ročníku Ligy mistrů revanšovat za loňskou sezonu, start se mu nepovedl. Východočeši nezachytili proti Norimberku první pasáž utkání a v šesté minutě prohrávali už 0:2. V polovině zápasu sice snížil Juraj Bezúch, ale srovnat se jeho spoluhráčům už nepodařilo. Hradečtí tak začali soutěžní sezonu porážkou 1:2.

Utkání Hradec Králové - Norimberk Ice Tigers
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Kádr Hradce Králové prošel přes léto výraznou přestavbou. O osudu jeho prvního soutěžního zápasu v sezoně se rozhodlo již v úvodu. Skóre otevřel Pföderl, následně překonal Pavelku v brance Mountfieldu jeho spoluhráč ve druhém útoku Ice Tigers Alanov.

"Trochu jsme zaspali začátek, dělali hloupé chyby a úplně zbytečně dostali dva góly. Od té doby jsme honili výsledek," uvedl trenér Tomáš Martinec.

Východočeši v zápase vyslali 62 střel, 40 z nich mířilo na branku, gólmana Treutleho však dokázal překonat jen Bezúch. Hradci se nedařilo ani v přesilovkách, když nevyužil ani jednu z šesti příležitostí.

"Chyběla nám produktivita a lepší řešení situací v předbrankovém prostoru. Brankář Norimberku samozřejmě také předvedl výborný výkon," dodal Martinec.

Proč by měl Hradec Králové změnit přístup k Lize mistrů? Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

Hokejová Liga mistrů - skupina F:

Mountfield Hradec Králové - Norimberk Ice Tigers 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Bezúch (R. Pilař, Kukumberg) - 5. Pföderl (Buck, Brown), 6. Alanov (Pföderl, Weiss). Rozhodčí: Heikkinen (Fin.), Pražák - Ondráček, Špůr (všichni ČR). Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 3058.

Hradec Králové: J. Pavelka - Linhart, Zámorský, Graňák, Cibulskis, Nedomlel, Piché, Šalda, F. Pavlík - Vopelka, Koukal, Paulovič - R. Pavlík, Cingel, Vincour - M. Chalupa, Bičevskis, Miškář - Bezúch, Kukumberg, R. Pilař. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Zdroj
ČT sport, ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články