Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Zklamaný Růžička: Prali jsme se do konce, škoda. Ale byl to super zážitek

Stáli krůček od nejprestižnějšího zápasu ve své historii – finále Ligy mistrů. Třinečtí hokejisté se dokázali dostat z nepříznivého stavu 1:2, otočili na 4:2, a protože bylo skóre zrcadlově totožné jako v prvním zápase, kdy zvítězila Jyväskylä, měli Oceláři možnost rozhodnout o postupu v nájezdech. To se jim ale nepodařilo. Útočník Martin Růžička proto neskrýval zklamání, na své spoluhráče však byl pyšný.

Martin Růžička
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Pro Růžičku to byl dvojitě smolný den, když se navíc nedostal do nominace národního týmu pro olympiádu. Přesto dokázal najít i pozitiva. "Je to velké zklamání samozřejmě, ale na tým, za to, co jsme dneska předvedli, jsem pyšný. Všichni v kabině i diváci mohou být pyšní. Prali jsme se do konce, škoda že to nevyšlo," řekl útočník Martin Růžička.

Třinec proti čtvrtému celku finské ligy předvedl výborný hokej. Po úvodním tlaku a vedoucí Růžičkově brance se nedal zlomit dvěma trefami Finů ještě v první části. Místy dostával protivníka pod obrovský tlak.

"Byla to ťafka na psychiku, ale v kabině jsme se pořád povzbuzovali. Nechtěli jsme před finále končit, pořád jsme měli dost sil. Věděli jsme, že to můžeme obrátit. Jejich brankář chytal výborně, ale přesto jsme k tomu pátému gólu měli několikrát blízko. I v prodloužení tam šance byly, ale nespadlo to tam," mrzelo Růžičku.

Ačkoliv Třinec vyhrál všechna domácí utkání v Lize mistrů, na finále to nestačilo. Stop mu vystavily opět nájezdy, se kterými Oceláři "válčí" i v extralize. "Ty nám dlouhodobě nejdou, je to škoda," je si vědom Růžička.

Třinec po boji cítil křivdu kvůli verdiktům sudích. Šéf klubu Jan Czudek mluvil o stížnosti na vedení soutěže, Růžička se do kritiky pouštěl nechtěl. Domácím vadila situace z nájezdů, když finský gólman proti Chmielewskému hodil hokejku. "Podle mě to vyhodil a měl se opakovat nájezd, ale to je můj názor. K rozhodčím nebudu nic říkat," zdráhal se Růžička.

Třinec dosáhl v Lize mistrů na své dosavadní maximum, do semifinále ještě nikdy nedošel. "Myslím, že nám to hodně dalo. Byl to super zážitek od začátku až do konce. Zahráli jsme si proti skvělým týmům a porazili jsme přední evropské týmy. Bezvadná zkušenost," těšilo Růžičku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články