Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liberci odveta v Davosu nevyšla, do play-off CHL ale půjde z druhého místa

Bílí Tygři z Liberce, kteří měli před zápasem jistotu postupu, dali v odvetě s Davosem v Lize mistrů přednost mladším hráčům. Pozměněná sestava nakonec na švýcarského soupeře nestačila a podlehla 2:3. Severočeši prohrávali od druhé minuty, pak sice srovnal Husa, ale domácí dvěma góly v rozmezí 24. a 25. minuty Liberci odskočili a snížení Teplého přišlo pozdě. Skupinu E tak vyhrálo švédské Växjö po vítězství 3:2 nad Cardiffem, Liberec tedy postupuje do vyřazovacích bojů CHL z druhé příčky.

Utkání Liberec - Davos
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec do Švýcarska vyrazil bez brankářské jedničky Romana Willa, nenastoupili ani obránci Lukáš Derner, Adam Jánošík, Martin Ševc, Ladislav Šmíd či útočníci Martin Bakoš, Milan Bartovič, Michal Bulíř, Petr Jelínek, Lukáš Krenželok, Jan Stránský nebo Jaroslav Vlach.

Davos, který hrál bez českého forvarda Roberta Kousala, dostal do vedení už po 80 vteřinách Dino Wieser. Za dvě a půl minuty vyrovnal obránce Husa, ale v druhém dějství využil dvě přesilové hry Američan Little a rozhodl. Za Bílé Tygry už jen snížil v 56. minutě šestnáctiletý útočník Michal Teplý.

Los osmifinále se uskuteční v pátek ve 12:00 v Helsinkách. Liberec bude stejně jako Kometa Brno a Třinec mezi nenasazenými týmy. Hradec Králové skončil účinkování už v základní skupině. První zápasy úvodního kola play-off se budou hrát v úterý 31. října či ve středu 1. listopadu, odvety v úterý 7. listopadu.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:

HC Davos - Bílí Tygři Liberec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Weiser (Walser), 24. Little, 35. Little (Nygren, Egli) - 4. Husa (Psota, Jeník), 56. Teplý. Rozhodčí: Štolc (Rak.), Koch - Borga, Wüst (všichni Švýc.). Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0: Diváci: 1917.

Sestava Liberce: Stezka - Husa, Kolmann, Plutnar, Havlín, Pyrochta, J. Bednář - Hrabík, Vantuch, Ordoš - Lakatoš, Chrtek, Jašek - Jeník, D. Špaček, Psota - A. Dlouhý, Z. Král, Teplý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Nasazení pro páteční los 1. kola play-off (ve 12:00 v Helsinkách):

Nasazené kluby (vítězové základních skupin): Tappara Tampere, Malmö IF, EV Zug, Adler Mannheim, Växjö Lakers, Nottingham Panthers, Red Bull Mnichov, Frölunda HC. Nenasazené kluby (z druhých míst základních skupin): Red Bull Salcburk, HC Kometa Brno, JYP Jyväskylä, HC Oceláři Třinec, Bílí Tygři Liberec, SC Bern, Brynäs IF, Curych Lions.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články