Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jízda Komety v CHL pokračuje. Brňané mají čtvrtý skalp a s předstihem také play-off

Brno - Vítězná série Komety nekončí. Také ve druhém zápase proti norskému Stavangeru Brňané uspěli, tentokrát 4:3 v prodloužení a po čtyřech výhrách slaví postup do play-off. Nic na tom nezmění ani poslední dva duely ve skupině proti švédskému Malmö. Kometa v utkání dokonala obrat, když prohrávala už 1:3. V nastavení rozhodl Zaťovič, kterého přihrávkou vybídl k sólovému úniku brankář Čiliak.

Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Kometě stejně jako v předcházejícím domácím zápase s Kuopiem nevyšel začátek. Už po 63 sekundách brankář Čiliak špatně pokryl Gedigovu střelu od modré čáry a kotouč mu vypadl přímo před Soarese, jenž jej pohodlně doklepl do odkryté branky. Ve 12. minutě využil Stavanger přesilovku k získání dvoubrankového náskoku. Teprve v závěru úvodní třetiny se poprvé za domácí střelecky prosadil Tomáš Svoboda.

V 36. minutě po Hruškově chybě získal kotouč Madhus a zvýšil na rozdíl dvou branek. Kometa ale zápas otočila. Po 104 vteřinách třetí třetiny v přesilovce po Nahodilově akci napravil své zaváhání Hruška a skóre srovnal v 47. minutě Dočekal. V prodloužení se blýskl Čiliak, jenž kryl Sveumovu šanci a hned rozehrál kotouč na volného Zaťoviče, který po sólu překonal brankáře Holma.

"Jsme rádi, že jsme postoupili do play-off. Ovšem je to nyní pro nás časově dost vzdálené. Před námi jsou ještě dva zbývající zápasy ve skupině v říjnu proti Malmö. Naše mysl se už překlopila na extraligu, kterou se nyní zabýváme. Dosavadní zápasy v Lize mistrů byly pro nás v rámci přípravy přínosné. I když máme pořád co zlepšovat," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

HC Kometa Brno - Stavanger Oilers 4:3 v prodl. (1:2, 0:1, 2:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 20. T. Svoboda (Zaťovič, Havránek), 42. J. Hruška (Nahodil, H. Zohorna), 47. Dočekal (Vincour, Krejčík), 62. Zaťovič (Čiliak) - 2. Soares (Gedig, Romano), 12. Reed (M. Söberg, K. Forsberg), 36. Medhus. Rozhodčí: Baluška (SR), Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 3:9. Využití: 2:1. Diváci: 3652.

Sestava Brna: Čiliak - Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, F. Král - T. Svoboda, J. Hruška, Haščák - Zaťovič, H. Zohorna, Vincour - J. Káňa II, Nahodil, Mallet - Havránek, R. Zohorna, Dočekal - Gajarský. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články