Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brno zvítězilo v CHL i potřetí, proti Kuopiu rozhodl v prodloužení Zohorna

Brno – Kometa si nadále drží v Lize mistrů neporazitelnost a po vítězství nad finským Kuopiem 3:2 v prodloužení povede skupinu B i po třetím hracím dni. Remízu v základní hrací době nejprve zachránil Lukáš Nahodil, který vyrovnal v 55. minutě, rozhodnutí pak zařídil Hynek Zohorna v 64. minutě po přihrávce navrátilce Martina Erata.

Utkání Ligy mistrů Kometa Brno – KalPa Kuopio
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Kometě nevyšel vstup do zápasu. Už ve druhé minutě z první střely na brankáře Vejmelku se podařilo Mäkinenovi skórovat. V sestavě Brňanů se poprvé v Lize mistrů objevil uzdravený Martin Erat a také Martin Dočekal, který v prvních dvou zápasech na severském turné rovněž chyběl.

Po vyrovnávacím gólu Vojtěcha Němce v deváté minutě se ale dlouho Brňané nedokázali střelecky prosadit. Navzdory tlaku jejich šance pochytal slovenský brankář Godla. V 36. minutě využil Maďar Sebok přesilovku Kuopia pět na tři k získání jednobrankového náskoku.

Srovnat skóre se podařilo Kometě až po velkém tlaku v závěrečné třetině, když v 55. minutě Nahodil vrátil do sítě odražený kotouč po Malletově střele. V prodloužení byli Finové aktivnější, neporadili si ale s brankářem Vejmelkou, který vychytal i jejich sólové nájezdy. Po chybě soupeře získal naopak v obranném pásmu kotouč Erat, po jehož přihrávce z bleskového protiútoku po levé straně Zohorna zajistil Kometě dvoubodový zisk.

Hokejová Liga mistrů - skupiny B:

Kometa Brno - KalPa Kuopio 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 9. V. Němec, 55. Nahodil (Mallet, H. Zohorna), 64. H. Zohorna (M. Erat) - 2. Mäkinen (Kantola), 36. Sebök (Lavoie, Maione). Rozhodčí: Hradil, Stano - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4963.

Sestava Brna: Vejmelka - Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, F. Král - T. Svoboda, J. Hruška, M. Erat - Zaťovič, V. Němec, Vincour - Mallet, Nahodil, H. Zohorna - J. Káňa II, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st. a Pokorný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články