Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Nevídaná kanonáda v Lize mistrů. Oceláři rozebrali dánský Esbjerg 9:1

Třinec - Lepší start v Lize mistrů si hráči a fanoušci Třince nemohli přát. Oceláři si vyšlápli na domácím ledě v prvním utkání CHL na Esbjerg a dánského soupeře vyprovodili debaklem 9:1. V zápase se blýskla celá řada hráčů, nejvíce pak Jakub Petružálek, Vladimír Svačina a Daniel Rákos, střelci dvou branek. Druhý zápas ve skupině D čeká Slezany v neděli znovu doma proti německému Mannheimu.

Třinečtí Oceláři
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Třinec zápas rozhodl už v první dvacetiminutovce. Petružálek se ukázkovým příklepem trefil ve 42. sekundě a ve 13. minutě při hře pět na čtyři skóroval podruhé. Ke konci prvního dějství pak Dány zlomili dvěma slepenými góly v rozpětí 38 sekund Rákos a Svačina.

Hosté sice zkraje druhé části v dvojnásobné přesilovce snížili, ale Třinec dále diktoval tempo hry a střílel góly. V přesilovce do prázdné branky zavěsil Růžička a herní dominanci domácích pak potvrdil i v oslabení Cienciala, který ze sóla překonal Henriksena pošesté.

Kanonáda Slezanů pokračovala i v závěru. Jank prostřelil díky zakrytému výhledu gólmana Esbjergu od modré čáry posedmé a Rákos v přesilovce příklepem zvýšil na 8:1. Když při hře pět na tři v 51. minutě dal devátý gól Adamský, žádala si hala desítku, ale hosté už odolali.

"Docela se nám letos daří vstupy do utkání. Trenéři nás upozorňovali, abychom udělali všechno pro to, abychom od začátku určovali tempo hry. A že by nám mohl brzký gól hodně pomoct, abychom ukázali, kdo je pánem na ledě," řekl Svačina. "Od toho prvního gólu se odvíjela celá první třetina. Dánové byli zakřiknutí a už se z toho nevzpamatovali. Myslím si, že v zápase u nich to třeba tak jednoduché nebude," dodal Svačina.

Hokejová Liga mistrů - skupina D:

Oceláři Třinec - Esbjerg Energy 9:1 (4:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. Petružálek (Adamský, Linhart), 13. Petružálek (Irgl, Doudera), 18. Rákos (Martin Růžička, Marcinko), 19. Svačina (Cienciala), 33. Martin Růžička (Petružálek, Krajíček), 34. Svačina (Cienciala, Linhart), 46. Jank (Hrňa, Svačina), 49. Rákos (Hrňa, Roth), 51. Adamský (Roth, Polanský) - 22. McMillan (Bruggisser, Crawford). Rozhodčí: Birin (Rus.), Úlehla - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 8:7. Využití: 4:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 2502.

Sestava Třince: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Linhart, M. Doudera, Musil, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Petružálek, Polanský, Adamský - Irgl, M. Kovařčík, Dravecký - Hrňa, Cienciala, Svačina. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Hokejové Lize mistrů se před jejím startem věnoval Hokej fokus podcast:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články