Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jalonen končí ve Lvu, povede finskou reprezentaci

Moskva - Vedení finalisty Gagarinova poháru Lva Praha hledá nového hlavního kouče. Sportovní ředitel jediného českého klubu v KHL Rašid Chabibulin potvrdil, že u týmu končí úspěšný trenér Kari Jalonen, jenž od června přebírá finskou hokejovou reprezentaci. Pokračovat nebude ani jeden z jeho asistentů Ivano Zanatta.

Radující se hráči Lva
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Jalonen převzal Lva loni v říjnu od Václava Sýkory, který se stal jeho asistentem. V té době měl už finský kouč podepsanou smlouvu s národním svazem o trénování reprezentace a právě kvůli tomu nyní končí v klubu, který dovedl do finále play-off KHL.

Vedení Lva se totiž marně snažilo najít možnost, aby Jalonen trénoval klub i reprezentaci. "Finská federace bohužel zakázala Karimu dvě souběžné funkce. Navíc měl s nimi podepsanou smlouvu dřív. Finové dodržují smlouvy, jsou to disciplinovaní lidé, takže samozřejmě udělá (Jalonen) to, co po něm požaduje federace," řekl Chabibulin.

Jméno nového kouče by mohl klub oznámit už příští týden. Vedení je podle tiskové zprávy Lva v kontaktu s kandidáty z Česka, Švédska a Finska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články