Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Souboj brankářů rozhodl jediným gólem Mueller, Vítkovicím chybí k semifinále poslední krok

Vítkovice porazily v pátém zápase čtvrtfinále Brno 1:0 a jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. O vítězství domácích rozhodl v 47. minutě americký útočník Peter Mueller, šesté čisté konto v sezoně a první v play-off udržel Aleš Stezka. Ostravané vedou 3:2 na zápasy a v pondělí na ledě Komety mohou sérii uzavřít.

Do první výraznější šance se dostal ve 14. minutě hostující Horký, jenž přešel před obránce Gewieseho, brankář Stezka si ale s jeho samostatným nájezdem poradil.

Vzápětí se do podobné situace probíjel domácí Lakatoš, i díky bránícímu Ďalogovi však gólman Furch tolik práce neměl.

Zatímco v první části byly střelecky aktivnější Vítkovice, ve druhé třetině byla nebezpečnější Kometa. Do slibné šance se protlačil Strömberg, Stezka byl ale připraven.

Ve 29. minutě poté reprezentační gólman vyrazil i střelu volného Okála, který tak nedokázal otevřít skóre.

Hosté v úvodu třetí třetiny nevyužili další přesilovku a již ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě měl Stezka štěstí, když jej prostřelil Holík, puk ale skončil vedle pravé tyčky.

Jako první se tak mezi střelce zapsal domácí Mueller, jenž zakončil samostatnou akci Fridricha, který projel celé kluziště.

Vítkovice ožily, tlačily se do útoku a blízko další branky byl v 50. minutě Kalus. Jeho střela ale skončila na pravé tyči.

Domácí to ale mrzet nemuselo, těsnou výhru dokázali udržet až do konce. Kometa nedokázala vyrovnat a vynutit si prodloužení ani v krátké power play.

HC Vítkovice - Kometa Brno 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a nahrávky: 47. Mueller (Fridrich, Gewiese). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Rampír, Axman. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 9833 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, J. Stehlík, Gewiese - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Dej, L. Krenželok - M. Kalus, Lindberg, Kotala - Lednický, Chlán, Fridrich. Trenér: Holaň.

Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Ščotka, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Zembol, Boltvan, J. Ondráček - A. Zbořil, Strömberg, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články