Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klíma: Pořád můžeme hrát lépe, hlavně v závěru děláme hloupé fauly

Pouze Kevin Klíma a Lukáš Cingeľ zatím skórovali za Hradec Králové ve čtvrtfinálové sérii s Libercem. Klíma už má na kontě tři góly. Včetně toho, kterým rozhodl druhou bitvu pod Bílou věží pouhé dvě minuty před koncem třetí třetiny.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Hradec Králové – Liberec

Klíma na konci 58. minuty podnikl úspěšný výpad s Oliverem Okuliarem a díky jeho přesnému zakončení pod ruku brankáře Petra Kváči vyhrál Hradec Králové 3:2.

"Byla to práce všech kluků. Bobby Jank to začal v rohu, Ethan Werek poslal puk na Olivera Okuliara. Ten mi skvěle nahrál a já jsem jenom vystřelil," popsal Klíma rozhodující gól.

Domácí tak Liberci vrátili pozdní obrat a rozhodnutí z prvního duelu. Zápasy se od sebe jinak příliš nelišily, byť Východočeši tentokrát ztratili dokonce dvoubrankový náskok.

"Myslím si, že jsme ve výkonu přidali, ale pořád můžeme hrát lépe. Hlavně v závěrech zápasů děláme hloupé fauly, ty musíme ze hry vyřadit," nabádal Klíma, jenž v neděli apeloval na charakter týmu.

Ten nyní Hradečtí v těsné koncovce prokázali. "My víme, jakou máme v kabině sílu. Moc se o tom nemusíme bavit, prostě si musíme věřit a hrát jako tým," řekl Kevin Klíma.

Do jeho útoku se po matném nedělním výkonu posunul Ethan Werek. Kanaďanovi změna viditelně prospěla a těžila z ní celá formace.

"Ethan hraje výborně na puku, je silný a na ledě má přehled. Hraje se s ním fakt skvěle," ocenil Klíma přínos nového parťáka, který zaznamenal sedm střel na branku.

K vítězství přispěl i brankář Matěj Machovský, jenž možná trochu překvapivě nahradil Henriho Kiviaha. "Oba dva jsou výborní gólmani a nám je jedno, kdo stojí v brance. Machy umí skvěle hokejkou, může nám nahrát i na druhou modrou. Určitě je pro nás pomoc, když jsou obránci pod tlakem a on vyhodí puk ven," uvedl Klíma na adresu brankáře, jenž posílil Východočechy těsně před koncem přestupního termínu.

Série se za stavu 1:1 stěhuje pod Ještěd. Lze očekávat, že zatímco Hradečtí doma spíše tvořili, tentokrát stráví víc času v defenzivě.

"Určitě nechceme být na patách. Pořád chceme hrát náš hokej, bruslit, dávat puky na bránu a pokračovat tak, jak jsme hráli v druhém zápase. Bude to ještě dlouhá cesta," dodal Kevin Klíma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články