Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Třinec urval na Spartě výhru v prodloužení, Hradec díky Klímovi vyrovnal sérii s Libercem

Třinec vyhrál druhé čtvrtfinále na ledě Sparty 3:2 v prodloužení. Oceláři dvakrát dotáhli ztrátu a v čase 67:34 uspěl v přesilové hře Daniel Voženílek. Také Hradec Králové vyrovnal stav série s Libercem na 1:1. Ve druhém domácím utkání Východočeši sice ztratili vedení 2:0, zápas ale rozhodl v 58. minutě svým druhým gólem a třetím v sérii Kevin Klíma.

V brance Ocelářů dostal po nedělní porážce 2:3 před Markem Mazancem přednost Ondřej Kacetl a z rodinných důvodů chyběl centr elitní formace Tomáš Marcinko.

Sparta se ujala vedení při Romanově vyloučení, kterému se Třinečtí v čele s koučem Motákem divili. Kousalovu přihrávku z pravého kruhu z brankoviště poslal do odkryté branky s vypršením Romanova trestu Kaše.

Oceláři se dočkali vyrovnání 61 sekund před koncem první třetiny při Safinově trestu. Růžička zlomil při střele hokejku, vystřídal jej Hudáček a skóroval. Za levý kruh mu nabil Jeřábek a slovenský útočník přes stínícího Kurovského prostřelil Kováře.

Třinec mohl otočit skóre, v 25. minutě neproměnil samostatný únik Nestrašil. Před polovinou druhé části dostal z dorážky bekhendem do posunuté branky Daňo, ale sudí Sýkora s Kikou si u videa prověřili, že to bylo mimo výseč a gól neplatil.

Ve 34. minutě při Daňově pobytu na trestné lavici udeřila Sparta. Horák si počkal, až bude mít prostor na přihrávku před padajícího Smithe a připravil gól pro Sobotku.

Pražané ožili a v závěru druhé třetiny pomohla Kacetlovi po Řepíkově ráně z pravého kruhu protější tyč.

V 48. minutě nepřekonal Kacetla dvěma pokusy v rychlém sledu Horák, naopak na druhé straně Nestrašil dojel svou straženou střelu, bekhendem našel Hudáčka a ten svým druhým gólem v utkání vyrovnal.

Třinec potom dostal Spartu pod obrovský tak, nepustil ji přes dvě minuty z obranného pásma, ale Kovář po dorážce Daňa stihl vleže vyrážečkou odvrátit puk před brankovou čárou.

V úvodu prodloužení se Sparta ubránila při Poláškově trestu a další početní výhodu nabídl Třinci vyhozením puku do hlediště Jandus.

Po Sobotkově faulu hráli hosté dokonce sedm sekund v pěti proti třem. To sice nevyužili, ale v pokračující výhodě si srazil Voženílkovu přihrávku do vlastní branky Moravčík.

Sparta Praha - Oceláři Třinec 2:3 v prodloužení (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 14. D. Kaše (P. Kousal), 34. Sobotka (R. Horák, Kempný) - 19. L. Hudáček (J. Jeřábek, Nestrašil), 49. L. Hudáček (Nestrašil), 68. D. Voženílek. Rozhodčí: Sýkora, Kika - Rampír, Synek. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:2. Diváci: 12 312. Stav série: 1:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. čtvrtfinále Hradec Králové – Liberec

Hradecký kouč Tomáš Martinec po úvodním nezdaru posadil na tribunu kapitána Radka Smoleňáka a v brankovišti dal důvěru před Henrim Kiviahem Matěji Machovskému.

V sedmé minutě dělily domácí od vedoucího gólu centimetry, když Cingeľova dorážka prošla Kváčovi mezi nohama, ale puk se o tyčku zastavil na brankové čáře.

Ve druhé třetině už vyústila převaha domácích v první dva góly. Slovenský útočník Cingeľ okamžitě po přestávce zopakoval nedělní scénář, skóroval jen o dvě sekundy dřív.

Ve 31. minutě zvýšil dorážkou Kevin Klíma. Obě branky potvrdili sudí u videa; tu druhou po trenérské výzvě liberecké střídačky.

Východočeši však následně litovali nevyužité přesilovky pět na tři, kterou hráli přes minutu. Bílí tygři totiž v klasické výhodě snížili díky schované střele Melancona.

Ve 44. minutě nestačil Machovský na samostatný únik Frolíka, jenž měl se zpracováním puku velké potíže, přesto ho na poslední chvíli zvedl pod břevno. K obratu měl blízko Vlach, na druhé straně vychytal Okuliara skvělým zákrokem Kváča.

Hradec ubránil kritické oslabení po útočném faulu Okuliara a dvě minuty před třetí sirénou rozhodl. Právě Okuliar v protiútoku vybídl Kevina Klímu, který prostřelil Kváču.

Hradec Králové – Bílí tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (McCormack), 31. Kevin Klíma (Werek), 58. Kevin Klíma (Okuliar, Werek) – 36. Melancon (Birner, J. Vlach), 44. Frolík (Flynn). Rozhodčí: R. Šír, Vrba – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5371. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články