Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chci tady najít vášeň pro hokej a vyhrát titul, hlásil natěšený Werek

Královéhradecký Mountfield si v závěru sezony hodně slibuje od výpomoci zkušeného útočníka Ethana Wereka. Jeho příchod oznámil klub v sobotu, kdy Kanaďan s čínským pasem do města dorazil. A hned druhý den poprvé nastoupil do zápasu. Dobrým výkonem pomohl Východočechům k vítězství 4:2 nad Kladnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Kladno

Mistrovský titul v české extralize s Třincem, necelé čtyři ročníky v Kontinentální lize a účast na olympijských hrách. To je vizitka posledních sezon jednatřicetiletého hráče, který se nyní do Česka vrátil. Bude však působit na jiné adrese.

"V Kunlunu jsem moc nehrál, takže jsem hledal angažmá, kde bych se do hry dostal víc. Byl jsem v kontaktu s pár českými kluby. Měl jsem drobné komplikace se smlouvou, ale agent s Hradcem je dokázali vyřešit," vysvětloval Werek okolnosti svého příchodu pod Bílou věž.

Radil mu prý i brankář Šimon Hrubec. "Hráli jsme spolu v Třinci i v Kunlunu. Řekl mi něco málo o Mountfieldu i o Hradci Králové a pomohl mi," děkoval na dálku Werek, v jehož rozhodování hrály roli také vzpomínky na český titul před čtyřmi lety. "Byl to nejúžasnější hokejový moment mé kariéry, tak to chci dokázat znovu a zase tady najít vášeň pro hokej," řekl.

Na roky strávené v řadách čínského účastníka KHL ale prý bude vzpomínat do konce života. "Měli jsme skvělý tým, našel jsem si tam přátele na celý život. Byla to opravdu skvělá zkušenost. Cestovat po světě, žít v Číně, v Moskvě… Měl jsem štěstí," rozplýval se Werek.

Dojmy mu nepokazil ani válečný konflikt, který Rusko rozpoutalo na Ukrajině. "Hrál jsem tam hokej. Žil jsem v Moskvě a měl kolem sebe skvělé lidi. Také s tím bojují a trpí, ale musím říct, že jsem si Rusko zamiloval. Byla to pro mě skvělá zkušenost a nemůžu o něm říct nic špatného," reagoval Werek na ožehavé téma.

Hned v prvním startu za Hradec Králové uplatňoval své fyzické parametry i kvalitu na hokejce. V první třetině trefil tyčku kladenské branky, blízko ke gólu z dorážky měl ve druhé části. Přitom se v novém klubu sotva stihl rozkoukat.

"Dorazil jsem v sobotu po čtrnáctihodinovém letu. Probudil jsem se, absolvoval rozbruslení s týmem a šel do zápasu. Ve třetí třetině jsem měl trochu těžké nohy," přiznal Werek s úsměvem. "Jinak to ale bylo dobré a bavilo mě to. Máme výborný tým a jsem rád, že jsme vyhráli," uzavřel rozhovor s novináři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články