Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Souboj o první místo i návrat Sparty. Extraliga nabídne tahák v Ostravě i kompletní program

Šlágrem 34. kola extraligy bude duel o čelo tabulky. Druhé Vítkovice přivítají vedoucí Pardubice, které mají jednobodový náskok. První soutěžní kolo v novém roce nabídne kompletní várku sedmi zápasů, neboť do kolotoče základní části se vrací Sparta, jež v povánočním období reprezentovala český hokej na Spenglerově poháru. Přímý přenos utkání Vítkovice – Pardubice sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 17:00.

V Ostravě dojde na souboj dvou nejvýše postavených týmů, přičemž v dosavadních dvou vzájemných zápasech v sezoně vyhrálo Dynamo. Nejprve doma 2:1, poté na ledě Vítkovic 5:4 po samostatných nájezdech. V obou případech byl autorem rozhodující branky Tomáš Zohorna.

Duel bude zároveň soubojem celku s nejlepší bilancí v domácím prostředí s týmem, který získal nejvíce bodů na kluzištích soupeřů.

"Je to další zápas s výborným a kvalitním soupeřem. Takových je ale v tabulce dalších dvanáct. Musíme se na něj maximálně připravit a odvést stoprocentní výkon, " řekl kapitán Dynama Patrik Poulíček.

Pražané se vrací po turnaji v Davosu

Sparta se do extraligy zapojí poprvé od 22. prosince. Na Spenglerově poháru postoupila až do finále a teď se Pražané pokusí proti Českým Budějovicím navázat na poslední výkony v domácí soutěži i v Davosu. V extralize Sparta vyhrála deset z posledních jedenácti zápasů, doma uspěla pětkrát za sebou. V sezoně dvakrát přehrála i Motor.

"Turnaj v Davosu se nám povedl a doufám, že si výkony přeneseme do extraligy a budeme dál hrát dobře. Hráli jsme těžké zápasy, ale teď už se soustředíme na další. Budějovice budou těžký soupeř," řekl kapitán Pražanů Michal Řepík. Sparta se tento týden představí třikrát doma.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih finále Spenglerova poháru Sparta – Ambri-Piotta

Třinec se představí v Hradci Králové

O třetí výhru za sebou bude usilovat Hradec Králové, který přivítá mistrovský Třinec. Mountfield bodoval v šesti z posledních sedmi zápasů, podobně jsou na tom ale i Oceláři. Slezané vyhráli pět z posledních šesti utkání a v tabulce se posunuli až na třetí místo.

"Jsme rádi, že se nám daří bodovat, protože týmy jsou naskládané o bod o dva. Jeden zápas prohrajete a můžete být jedenáctí, jeden zase vyhrajete a najednou jste osmí. Celá extraliga je hodně vyrovnaná, hraje se o každý bod," uvedl hradecký útočník Aleš Jergl na klubovém webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Hradec Králové

Bílí Tygři přivítají Olomouc

V popředí tabulky se drží i Olomouc, která se představí v Liberci. Hanáci jsou čtvrtí, Bílí Tygři sedmí a dělí je sedm bodů. Oba týmy na závěr roku prohrály, Severočeši ale předtím bodovali pětkrát za sebou.

Olomouc neuspěla v posledních dvou duelech, třikrát za sebou přitom v sezoně ještě neprohrála. "V Liberci musíme ukázat, že nás tyto nezdary nikterak nepoloží. Budeme věřit, snažit se vyhrát a přijet s body. Liberec je kvalitní tým, nebude to nic lehkého," řekl olomoucký útočník Pavel Musil.

Mladá Boleslav se přibližuje spodku tabulky

Poslední Kladno přivítá na svém ledě pátou Plzeň a Rytíři budou usilovat o prodloužení série tří výher. Čtyřikrát za sebou v sezoně ještě vyhrát nedokázali. S Plzní ale doma prohráli pětkrát v řadě, naposledy Západočechy přehráli v říjnu 2019. Minulou sezonu strávili v azylu v Chomutově.

V dalších zápasech se utkají týmy z druhé poloviny tabulky, Brno se utká s Litvínovem a Karlovy Vary s Mladou Boleslaví. V obou případech si mužstva mohou prohodit pozice. Devátá Kometa zatím nasbírala jen o bod víc než desátý Litvínov, třináctá Energie zaostává za jedenáctou Mladou Boleslaví o dva body.

Žádný z týmů navíc nezažívá zrovna vydařené období. Brno prohrálo čtyřikrát za sebou a naplno bodovalo naposledy 18. listopadu. V následujících 14 utkáních získalo jen šest bodů, zlepšení nepřinesla ani změna trenérů. Litvínov po sérii čtyř výher neuspěl třikrát za sebou.

Karlovy Vary sice na závěr roku přehrály Litvínov, předtím ale prohrály čtyřikrát za sebou. Se čtyřmi nezdary v zádech se s rokem 2022 rozloučila i Mladá Boleslav, která navíc zvládla jen jeden z devíti posledních duelů.

"Doufáme, že nás výhra nad Litvínovem nastartuje a uděláme nějakou vítěznou sérii. V předešlých zápasech nám to tam bohužel nepadalo. To se někdy v hokeji stane. My ale nepodléhali panice a věděli, že je jen otázkou času, až se to otočí," uvedl brankář Energie Vladislav Habal na klubovém webu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články