Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olomouc ve vyhroceném duelu vynulovala Hradec Králové

Olomouc doma jasně přehrála Hradec Králové 5:0 v utkání 23. kola extraligy. Brankář Jan Lukáš pokryl všech 31 pokusů hostujících hráčů a díky třetí nule v sezoně si upevnil první místo mezi nejlepšími brankáři v procentuální úspěšnosti zákroků. V utkání bylo k vidění i několik bitek, celkem sudí rozdali 74 trestných minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Hradec Králové

První třetina se hrála v dobrém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Hostujícímu brankáři Růžičkovi hned na začátku zápasu nadělala problémy Káňova sražená střela a v dalším průběhu musel řešit ještě dva nebezpečně tečované pokusy domácích.

Olomoucký brankář Lukáš zasahoval proti střelám Radovana Pavlíka a jeho jmenovce Filipa či pokusu Kellyho Klímy z bezprostřední blízkosti. Jediná branka první třetiny padla po krásné kombinační akci třetí olomoucké formace, kdy se puk po trase Navrátil, Plášek, Kunc dostal zpět na hokejku prvně jmenovaného, který jej pohodlně doklepl do odkryté branky.

Druhá třetina začala opatrněji, ale hned z první větší šance padla branka, když střelu Ondruška od modré čáry tečoval za Růžičkova záda Olesz. Druhý inkasovaný gól hráče Hradce probudil a hosté si vytvořili hned několik nadějných příležitostí ke skórování. Lukáš byl však vždy na správném místě a proti všem pokusům zasáhl.

Překonal ho jen Blain, jenže jeho střelu zastavila horní tyčka olomoucké branky. Poté využil špatné rozehrávky Hradce olomoucký kapitán Ondrušek, který zachytil puk na modré čáře a prudkou střelou z mezikruží prostřelil Růžičku. O minutu později navíc z podobného místa udeřil také Káňa a poslal Hanáky do čtyřbrankového vedení.

Třetí třetina přinesla šance na obou stranách zejména během řady přesilových her, ale další branka padla až minutu a půl před koncem zápasu, když se mezi úspěšné střelce zapsal domácí Knotek. Na ledě se navíc velmi přiostřilo a k vidění bylo několik potyček a bitek. Celkem rozhodčí udělili 74 trestných minut.

23. kolo hokejové extraligy:

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Navrátil (Kunc, Plášek), 25. Olesz (Ondrušek, Kusko), 32. Ondrušek, 33. J. Káňa (J. Knotek, Dujsík), 59. J. Knotek (J. Káňa, Dujsík). Rozhodčí: Šír, Cabák - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:8, navíc Nahodil, Kunc, Kusko, Bambula, Škůrek - Kelly Klíma, Kevin Klíma, Lalancette, Okuliar, Kalina všichni 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 4262.

Sestavy:

Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Švrček, T. Černý, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Olesz, Nahodil, Kusko - Navrátil, Kunc, Plášek - A. Rutar, Anděl, Menšík. Trenér: J. Tomajko.

Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Pilař, Marcel - Jergl, Lalancette, Kevin Klíma - Doležal, Lev, Zachar - Kelly Klíma, Cingeľ, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články