Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

SOUHRN 5. KOLA: Třinec se chytil v Brně, Litvínov jako jediný stále čeká na vítězství

Hokejisté Třince zvítězili v 5. kole extraligy na ledě Brna 4:2 a připsali si první vítězství od začátku soutěže. Uspěla také Plzeň, když v západočeském derby přehrála Karlovy Vary. Na poslední místo tak klesl Litvínov, Chemici podlehli Kladnu 1:2 v prodloužení a jako poslední tým stále čekají na výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Třinec

Brno - Třinec 2:4

Obhájci titulu z Třince dosáhli na první vítězství. Oceláři zvítězili zejména díky dvěma gólům a asistenci Marka Daňa na ledě Komety 4:2. Brňané čekají na tříbodový zisk proti neoblíbenému soupeři už 13 utkání, naposledy naplno bodovali v lednu 2020.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Vítkovice

Sparta - Vítkovice 5:3

Pražané i ve třetím zápase v domácí aréně v sezoně vyhráli. Hosté, kteří snížili ve druhé třetiny z 1:4 na 3:4, poprvé v sezoně nebodovali a klesli z prvního místa na třetí. Nepomohly jim ani dvě branky lotyšského útočníka Robertse Bukartse.

Hradec Králové - České Budějovice 3:1

Dvě třetiny dominantního výkonu stačily Hradci Králové v emotivním utkání k vítězství 3:1 nad Českými Budějovicemi. Góly vítězů dali Nikita Ščerbak, Radek Smoleňák a Aleš Jergl. Motor zachránil od vyššího přídělu brankář Dominik Hrachovina, v poslední části pak už porážku pouze korigoval Martin Hanzl.

Olomouc - Pardubice 1:2

Pardubice na Hané vedly po gólu Roberta Kousala z 15. minuty, za domácí srovnal ve 24. minutě z přesilovky Jan Káňa. Tým Dynama pak ale v závěru druhé třetiny rozhodl, když rovněž při početní výhodě skóroval obránce Jan Košťálek.

Litvínov - Kladno 1:2 PP

Nad Kladnem sice hráči Litvínova díky Andreji Kudrnovi vedli, ale Rytíři zápas dokázali otočit. Výhru 2:1 v prodloužení zařídili Matyáš Filip a vítězným gólem Martin Procházka. Hosté bodovali dosud ve všech zápasech sezony a oslavili už třetí vítězství v řadě.

Mladá Boleslav - Liberec 2:1 PP

Bruslaři vyhráli i třetí domácí zápas v této sezoně, když porazili Liberec 2:1 v prodloužení. Bílí Tygři díky gólu Adama Najmana ještě po druhé třetině vedli, ale pak vyrovnal Tomáš Fořt a v prodloužení rozhodl útočník David Šťastný.

Plzeň - Karlovy Vary 6:3

Indiáni získali první body v nové sezoně. Hosté z Karlových Varů sice hned třikrát vedli, ale domácí dokázali jednobrankové manko vždy smazat a třetí dějství vyhráli 3:0. Vítězný gól zaznamenal v 50. minutě Ludwig Blomstrand. Dvěma trefami mu zdatně sekundoval Petr Kodýtek, branku a tři přihrávky zaznamenal Kryštof Hrabík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články