Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Obránce Gazda sestřelil hattrickem Spartu, poslední Zlín veze nečekané tři body z Prahy

Po dvanácti zápasech skončila vítězná série Sparty se Zlínem. Pražané prohráli s posledním týmem tabulky doma 4:6, ačkoliv ještě dvě minuty před koncem druhé třetiny vedli. Pak ale začal úřadovat obránce Beranů Daniel Gazda, který vstřelil tři branky včetně vítězné a na další gól lotyšskému útočníkovi Zabusovsovi přihrál. Valaši vyhráli na ledě soupeře teprve podruhé v sezoně.

Daniel Gazda se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Sparta se na vlastním ledě představila z posledních 12 zápasů teprve podruhé a začala aktivně. I přes herní převahu domácích si však první vážnější šanci vypracovali Berani.

Flynn ujel v šesté minutě sparťanské obraně, jeho bekhendový pokus se ale mezi tři tyče branky střežené Salákem nevešel.

Nevyužitou šanci hostů potrestal o dvě minuty později Sobotka, jenž z dorážky nadvakrát překonal Hufa v brance Zlína.

Vedení Spartě nevydrželo dlouho, sympaticky hrající hosté srovnali v 11. minutě, kdy se puk odrazil od brusle clonícího Honejska a skončil za Salákem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Zlín

V závěru třetiny Sparta zatlačila na zlínskou defenzivu a dostala se do několika zajímavých příležitostí. V 17. minutě se po obrovské chybě v hostující rozehrávce dostal do stoprocentní příležitosti Přibyl, s jehož střelou z mezikruží si ale Huf poradil.

Z další šance již Pražané udeřili: Chlapík dostal na pravém křídle spoustu prostoru a prudkou ranou zápěstím vrátil Spartě vedení.

První velkou šanci druhé části měl ve 24. minutě nejproduktivnější hráč extraligy Erik Thorell. Švédský hokejista se objevil sám před Hufovou branku, namísto zakončení ale volil nahrávku, kterou obrana dokázala zblokovat.

Ve 28. minutě Zlín z nenápadné akce srovnal. Mamčicsovo nahození od modré čáry se po několika odrazech dostalo k Veselému, který neměl problém překonat dezorientovaného Saláka.

Ve 34. minutě mohli jít Berani poprvé do vedení, ale z obrovského závaru před Salákovou brankou nastřelili pouze tyč a prakticky z protiútoku inkasovali. Konečný i přes faul dojíždějícího obránce využil sólový únik a potřetí poslal Spartu do vedení.

Ani to však Sparta nedržela dlouho. Zlín v přesilovce zatlačil domácí do obranného pásma a po několika slibných střeleckých příležitostech se dostal puk ke Gazdovi, jenž z pravého kruhu potřetí propálil Saláka.

Nedisciplinovanost hokejistů Sparty vedla i ke čtvrté brance Zlína. Sparťané v úvodu třetí části nabídli hostům dvě na sebe navazující početní výhody a po 28 sekundách té druhé inkasovali.

V čase 44:31 z dorážky vstřelil svůj první gól v extralize dvacetiletý Lotyš Zabusovs a poprvé v zápase poslal Zlín do vedení.

Sparta v závěru stupňovala svůj tlak a tři minuty před koncem základní hrací doby po úniku Řepíka se Sobotkou slavila vyrovnání na 4:4.

Jenže závěr patřil hostům, jmenovitě Gazdovi, který nejprve vrátil Zlínu vedení a poté završil hattrick.

Sparta Praha - Berani Zlín 4:6 (2:1, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 8. Sobotka (Chlapík), 17. Chlapík (T. Pavelka), 34. Konečný (Mikliš), 58. Sobotka (Řepík, T. Pavelka) - 11. Honejsek (Okál, Mallet), 28. R. Veselý (Mamčics, Vopelka), 39. Gazda (Zabusovs, Michasenjok), 45. Zabusovs (Gazda, Hejcman), 59. Gazda (Michasenjok), 59. Gazda. Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Salák - Mikliš, Matuškin, T. Pavelka, R. Jeřábek, Poizl, Polášek - Řepík, R. Horák, D. Kaše - Chlapík, Sobotka, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad - Přibyl, Konečný, Buchtele. Trenéři: Jandač a Hořava.

Zlín: Huf - Mamčics, Gazda, Suhrada, O. Němec, M. Novotný, Hanousek, Ferenc - Mallet, Honejsek, Okál - Kubiš, P. Sedláček, Flynn - Zabusovs, Hejcman, Michasenjok - Vopelka, R. Veselý, Fryšara. Trenér: Jenáček.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články