Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chybí nám tahoun, říká zlínský kouč Jenáček a chce posily do útoku

Místo výhry, která měla tým povzbudit, dostali hokejisté Zlína výprask. Předposlední Kladno nastřílelo poslednímu celku na jeho ledě pět gólů a odskočilo Zlínu na deset bodů. Podle kouče Luboše Jenáčka potřebuje zlínský celek výrazně posílit v ofenzivě, aby měl naději bojovat o únik přímému sestupu do první ligy. Po zápase měl v šatně k hráčům asi dvacetiminutový proslov.

"Bohužel na jeden gól nemůžeme vyhrávat zápasy. V situaci, jak jsme teď křehcí, tak pokud dostaneme gól na 1:1 takový, jaký jsme dostali, tak valná hromada kluků to pak nedává psychicky," konstatoval Jenáček. "Pokud nepřijde čtyři pět útočníků, tak nevěřím tomu, že současný tým je schopný dělat nějaké bodové série, které by byly nutné k tomu, abychom mohli míchat kartami," připustil.

Zatím podle jeho slov je na cestě pouze jedna nová tvář. "Hráč ze švýcarské ligy, který tam hrál stabilně 12 sezon. Řešíme taky další hráče, a pokud opravdu vedení deklaruje, že peníze na to jsou, tak ty hráče musíme přivést. Teď," zdůraznil devětačtyřicetiletý kouč.

Paradoxem ale je, že nejproduktivnější hráči proti Kladnu nehráli. Sedmnáctibodový Tomáš Mikúš už je po své žádosti o výměnu v Karlových Varech, mimo sestavu byl také druhý hráč týmového pořadí kanadského bodování, obránce Peter Trška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kladno

"Nevešel se do sestavy, přišel obránce Hanousek, který podal velmi dobrý výkon. Trška sice body má, ale prohrávalo se i s ním. Například ve Varech nehrál tak, jak bychom se chtěli prezentovat," komentoval jeho absenci Jenáček.

"Rád bych se vrátil k jedné věci. Ohledně Tomáše Mikúše se mi nasazuje psí hlava, že já jsem někoho vyhodil. Není to pravda. Tomášův agent volal na klub, že necítí důvěru. Já si pak s Tomášem volal a on neřekl ani slovo o tom, ať si jdeme vyjasnit to, co cítí. Zvesela nám popřál, ať se nám daří. Musím se bránit, protože nechci ze sebe nechat dělat vola," prohlásil Jenáček.

"Měl nějaký pohovor s (trenérem individuálních dovedností) Petrem Čajánkem a co vím, Tomáš byl přesvědčený o tom, že má body a všechno je OK. Pokud jej nějaká motivační věta přiměla k tomu, aby vyskočil z potápějící se lodi... Měl třeba problém s tím, že na přesilovce jsme jej z komfortní pozice napravo přesunuli před bránu. Hraje to Sobotka, co hrál NHL, někdy to hraje i Jágr, tak nevidím důvod, proč bychom si to nemohli dovolit u něj," uvedl Jenáček.

On i tým navíc museli snést tlak fanoušků, který vyústil demonstrací několika stovek z nich před stadionem po prohraném duelu. "Dokud bude nějaká šance se zachránit, ať už se mnou nebo s někým jiným, je povinností všech, abychom o to bojovali," podotkl Jenáček.

"Nápor na psychiku je velký, viděl jsem teď kluky totálně smutné. Pokud budou změny, jak dovnitř, tak ven, tým se prokysličí a třeba přijdou hráči, kteří zvládnou dávat góly a ještě s tím něco ve zbytku sezony udělají. Zápasů je pořád dost," prohlásil Jenáček, jenž tým převzal po Robertu Svobodovi po 8. kole, kdy Zlín prohrál právě s Kladnem v Chomutově.

"Posledních pět let se tým nepodařilo vhodně doplnit a okysličit. Vždy ale tady byl nějaký tahoun, hráč do přesilovky, to nám teď chybí. Soupeř dnes jedinou využil za třicet vteřin. Nevím, koho za to lynčovat, ale tým se evidentně nepostavil konkurenceschopně," dodal Jenáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články