Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zlín dal první gól, ale Kladno pětkrát odpovědělo a přišpendlilo ho ke dnu tabulky

Boj u dna extraligové tabulky rozhodl pro sebe předposlední celek. Zatímco poslední Zlín inkasoval šesté k.o. za sebou, Kladno naopak přerušilo vysokou výhrou 5:1 svoji negativní bilanci po čtyřech porážkách. K tomu hodně pomohl Baránek, který dal jeden gól, u dalších dvou asitoval. 

Utkání Kladno - Zlín
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Zlín do veledůležitého boje se sousedem v tabulce vyrukoval bez dvou nejproduktivnějších hráčů. Útočník Tomáš Mikúš byl na vlastní žádost vyměněn do Karlových Varů za dnes debutujícího beka Tomáše Hanouska, obránce Peter Trška se nevešel do sestavy. A tak nejproduktivnějším Beranem byl v zápase pouze sedmibodový Antonín Honejsek.

Rytíři duel nezačali vůbec dobře, když hned po 33 sekundách Dotchin vyhodil puk mimo mantinely a Zlín hrál přesilovku. To dostalo Berany do úvodního náporu, který zesílil v osmé minutě při další početní výhodě. Jenže Karafiáta v šanci vychytal Bow, po ráně Gazdy zase zvonila tyč.

Ofenzivu Rytířů táhl kapitán Plekanec, jenž byl dvakrát velmi blízko ke skórování, celkem v první třetině vystřelil na branku hned šestkrát, gól ale z jinak ofenzivního utkání nepadl v první třetině ani na jedné straně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kladno

I ve druhé části kralovali brankáři: Kašík uspěl proti Jágrově dorážce, Bowa podruhé v zápase zachránila tyč, tentokrát po ráně Mamčicse. Berani ale otevřeli skóre ve 28. minutě, kdy Zbořil na útočné modré čáře obral o puk Wooda a uspěl v samostatném úniku.

Razantně se změnila situace o pět minut později. Po vzájemném vyloučení se hrálo na obou stranách ve čtyřech, čehož k vyrovnání využil nenápadnou přízemní střelou právě Wood. A opaření Moravané si dobře rozehraný zápas do pauzy pokazili ještě víc.

Hejcman v poslední minutě druhé třetiny zbytečně udeřil pěstí soupeře do obličeje a Kladno hrálo poprvé v zápase přesilovku. K využití mu stačilo 31 sekund, v čase 39:47 překlopil stav na stranu Středočechů Kubík.

"Byl jsem sám mezi kruhy, vložil jsem do toho hokejku a jemně to líznul. Taky byla super clona před bránou, že gólman nic neviděl," prohlásil Kubík." Jeli jsme sem s tím, abychom udělali přesně takový náskok, jaký teď máme. Odmakali jsme to, bereme tři body a do tabulky to je skvělé. Můžeme se od toho odpíchnout. Přes pauzu si vyčistíme hlavy a pokusíme se do toho naskočit lépe než do sezony."

Od té doby už byli Berani mimo hru. Zkraje třetí části už na 3:1 zvýšil z dorážky Strnad a Zlín, který od nástupu trenéra Jenáčka dal ve 13 zápasech jen třikrát více než jeden gól za utkání, se topil ve vlastní nemohoucnosti.

V 57. minutě pak na rozdíl tří gólů zvýšil Melka, jehož pokus do vlastní sítě usměrnil Mamčics. Návštěva sezony ve Zlíně 5312 diváků pak ještě viděla trefu Berana do prázdné branky při power-play domácích.

"Bohužel na jeden gól nemůžeme vyhrávat zápasy. V situaci, jak jsme teď křehcí, pokud dostaneme gól na 1:1 takový, jaký jsme dostali, tak valná hromada kluků to pak nedává psychicky. Pokud nepřijde čtyři pět útočníků, tak nevěřím tomu, že současný tým je schopný dělat nějaké bodové série, které by byly nutné k tomu, abychom mohli míchat kartami," prohlásil kouč Zlína Luboš Jenáček.

PSG Berani Zlín - Rytíři Kladno 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 28. A. Zbořil - 34. Wood (Baránek), 40. Kubík (Dotchin, Plekanec), 43. J. Strnad (M. Filip, Melka), 57. Melka (J. Strnad), 59. M. Beran (Kubík). Rozhodčí: Hradil, Vrba – Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 5312.

Zlín: Kašík - Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, Žižka, T. Hanousek, Ferenc - Flynn, P. Sedláček, Kubiš - Vopelka, Honejsek, A. Zbořil - Okál, Hejcman, Karafiát - Frömel, R. Veselý, Sebera. Trenér: Jenáček.

Kladno: Bow - Dotchin, J. Suchánek, Ticháček, Wood, Baránek, Zajíc - Jágr, Plekanec, Hlava - Dvořáček, Kubík, M. Beran - Melka, M. Filip, J. Strnad - Kristo, Pitule, Ciampini. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články