Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Mladá Boleslav potvrdila roli favorita a vynulovala Kladno bez Jágra

Lídr hokejové extraligy nezaváhal a s přehledem v utkání 13. kola porazil předposlední Kladno 3:0. Do vedení šli domácí zásluhou Miloše Kelemena, další dokonce dvojnásobnou přesilovku využil Jakub Kotala. Skóre pak uzavřel Adam Raška. Gašper Krošelj vychytal nulu za 19 zákroků.

Jakub Kotala po brance Mladé Boleslavi atakoval Landona Bowa
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté se od úvodu museli bránit atakům lídra, který se v 7. minutě dostal do vedení. Z dorážky se prosadil slovenský útočník Kelemen. Na druhé straně se o chvíli později prokličkoval do dobré šance Plekanec, ale Krošelj stihl zasáhnout levým betonem.

Druhou třetinu zahájila Mladá Boleslav v přesilovce pěti proti třem, kterou dokázal záhy po jejím začátku využít Kotala. Na ledě se pak přitvrdilo a k vidění byla také šarvátka mezi domácím Stránským a Suchánkem.

Kladno mohl vrátit do hry hned v úvodu třetí třetiny Račuk, ale v dobré pozici napálil jenom brankáře Krošelje. Přesně v polovině třetiny se před gólmana Bowa proháčkoval Kousal, ale brankář hostů udržel rozdíl o dvě branky.

Poté přišlo zdržení v podobě rozbitého plexiskla, jehož výměna trvala domácím správcům dvacet minut. Pauza prospěla více Kladnu, které mělo hned po dvaceti sekundách hry dobrou šanci na snížení.

Hosté se nevzdávali a šli do power play už tři a půl minuty před koncem. Jako první mohla využít nerovnovážného stavu na ledě domácí Mladá Boleslav, ale Fořt trefil jen tyč prázdné kladenské branky. Kladno pak šlo ještě do oslabení a přesilovku opět velmi rychle využil Raška.

13. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Rytíři Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Kelemen (D. Moravec), 22. Kotala (D. Šťastný, Claireaux), 58. A. Raška (Claireaux). Rozhodčí: Mrkva, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. Diváci: 3379.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Pýcha, Pláněk, D. Moravec, Bernad, Jánošík, Šidlík - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - A. Raška, Claireaux, Kotala – J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Baránek, J. Suchánek, Donaghey, Nilsen – Kristo, Plekanec, Hlava – M. Beran, Kubík, Dvořáček – Melka, M. Filip, Račuk – O. Bláha, Pitule, Hajný. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články