Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Lukeš zamkl hradeckou branku a McCormack v závěru rozhodl, Bruslaři jedou s prázdnou

Jeden ze šlágrů 10. extraligového kola skončil v hradecké aréně vítězstvím domácích nad Mladou Boleslaví 2:0. Vyrovnané utkání převážil na stranu Mountfieldu v 56. minutě Graeme McCormack, pojistku přidal při power-play hostujícího týmu Jakub Lev. Brankář Štěpán Lukeš lapil všech 27 střel a připsal si druhé čisté konto v sezoně. Hradec Králové je v neúplné tabulce čtvrtý, Bruslaři klesli na druhé místo.

"Bylo to čekání na první gól. Mohlo to spadnout u nás, spadlo to naštěstí u nich. Myslím si, že jsme předvedli perfektní týmový výkon a bereme tři body," řekl Lukeš.

Trenéři domácích po úterní porážce v Plzni změnili složení všech útočných formací a Mountfield byl v úvodu aktivnější. Východočeši bez problémů drželi krok s dobře bruslícími hosty, brankář Růžička čelil více střelám než Lukeš, ale gólové šance likvidovat nemusel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Mladá Boleslav

Středočeši čekali na výraznější příležitost, kterou si vypracovali v 16. minutě. Moravec ale nezakončil přesně. Vzápětí měl ideální možnost otevřít skóre Jergl, trestné střílení nařízené za Pýchův faul ovšem neproměnil.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s výhodou přesilové hry, kterou navíc povýšil další trest Pavlíka. Hradec Králové se však 44 sekund ve třech ubránil. Bezgólový stav nezměnil ani Dufek, jenž v klasické početní výhodě trefil tyčku.

Dění v extralize rozebral nový Hokej fokus podcast:

Brankovou konstrukci nastřelil i v další přesilovce Kousal. V polovině zápasu Lukeše nepřekonal ani Raška. V závěru druhé části si první přesilovku zahráli i domácí, vytvořili si velký tlak, Růžička byl ale bezchybný.

Ve 45. minutě se do slibné šance dostal po zaváhání hostů Orsava, Růžička ovšem Bruslaře podržel. V 54. minutě se zaskvěl jeho protějšek Lukeš, který při hře čtyři na čtyři uspěl v souboji s Claireauxem.

Skóre se poprvé změnilo až o dvě minuty později, kdy za zády mladoboleslavského brankáře skončila zřejmě tečovaná střela McCormacka v početní výhodě. "Střelu od obránce na modré jsem viděl. Šla úplně mimo bránu a nešťastnou náhodou, když se Martin Ševc snažil odtlačit Smoleňáka, tak ho trefila do holeně nebo do nože (brusle) a odrazila se přímo do brány. Nešťastná náhoda," popsal Růžička, který si připsal 27 zákroků.

Hosté se snažili vyrovnat při power-play, ale neuspěli. Naopak sekundu před koncem podruhé inkasovali. "Rozhodoval jeden gól. Měli jsme šest sedm přesilovek, dali jsme dvě tři tyčky, ale chybělo nám trošku štěstí i trošku důrazu. A důraz rozhodl, že Hradec jeden gól dal a vyhrál," uvedl trenér hostů Pavel Patera.

Hradec Králové - Mladá Boleslav 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 56. McCormack (Jergl, Orsava), 60. Lev. Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Diváci: 3163.

Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Smoleňák, Cingel, Orsava - Oksanen, Lalancette, Lev - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Lamper, Koukal, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, D. Moravec - D. Šťastný, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články