Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Motor zdolal Spartu po devíti letech, cenné vítězství řídili Abdul s Gulašem

Po Kometě si hokejisté Českých Budějovic vyšlápli i na Spartu. Motor porazil tento pražský celek po sedmi prohrách v řadě poprvé od 25. září 2012. V 10. kole extraligy zařídili vítězství 5:2 mimo jiné dvoubodoví Milan Gulaš s gólem a nahrávkou a Jindřich Abdul s dvěma brankami.

Českobudějovický Jindřich Abdul zakončuje proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Petr Skřivánek

"Přišlo hodně lidí, byla parádní atmosféra a skončilo to vítězně, takže lépe to dopadnout nemohlo. Bodovat proti takhle silným soupeřům je pokaždé super a psychice to samozřejmě pomůže," uvedl domácí útočník Martin Beránek.

Ve výborné atmosféře téměř vyprodané Budvar arény se Sparta dostala do vedení zásluhou čtvrtého útoku při jeho prvním pobytu na ledě. Nahození z levé strany úspěšně tečoval ve skrumáži David Vitouch.

Potom se domácí velice dobře bránili při vyloučení Ondráčka a po jeho návratu na led zvýšili útočnou aktivitu. Brzy dokázali vyrovnat, když se Abdul prosadil u levé tyčky a zužitkoval milimetrovou přihrávku od Gulaše. V následující akci mohl zvýšit Gulaš, jemuž oplatil přihrávku Abdul, ale gólman Salák byl proti. Při trestu sparťana Tomáše Dvořáka vytvořili domácí obrovský závar před brankovištěm soupeře, stav se ovšem nezměnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice – Sparta Praha

V úvodu druhé části po přestálém oslabení získala převahu Sparta a její tlak ještě zesílil při trestu Valského, ale v brankovišti Motoru zářil Hrachovina. Domácí postupně vyrovnali síly a k jejich škodě ve 28. minutě Holec nepotrestal Salákovu chybu. O minutu později ale Beránek zametl puk do klece u odkryté levé tyčky. Jeho trefu potvrdil videorozhodčí.

"Nahrával jsem to tam nahoru obráncům, střílel myslím Honza Štencel a trefilo mě to nějak do ruky, pak do prsou a nakonec to skončilo v bráně," popsal Beránek.

Dění v extralize rozebral nový Hokej fokus podcast:

Za pouhých 31 vteřin zvýšil Ondráček, jenž na pravém kruhu vystihl rozehrávku Sparty, jel sám na Saláka a zblízka ho prostřelil. Snížit mohl zakrátko Horák, výborně však zasáhl Hrachovina. Před druhou přestávkou se Řepík ocitl sám před českobudějovickou brankou, ale nezvládl kličku. Na protější straně zahrozili Gulaš s Ondráčkem.

Ve třetím dějství hosté snížili z přesilovky pět na čtyři v situaci, kdy českobudějovický Ondráček hrál bez hole. "Rád jsem si tu opět zahrál. Zápas ovšem neproběhl úplně dle mých představ," řekl útočník hostů Zdeněk Doležal.

"Porážku si musíme s trenéry rozebrat a poučit se. V první třetině jsme si vypracovali náskok, který jsme bohužel ztratili. Myslím si, že hlavním kamenem úrazu byly naše neproměněné přesilovky, ve kterých jsme nehráli dobře. Sehráli jsme je špatně a skóre utkání se rázem otočilo v náš neprospěch. Pak už jsme tahali za kratší konec," podotkl Doležal.

Jihočeši o necelou minutu později skórovali také z přesilovky, přičemž Abdulovu teč Šenkeříkova nahození znovu potvrzoval videorozhodčí. V závěru si domácí hlídali výsledek, který ještě zpečetili při power-play díky aktivitě Pecha s Gulašem. 

10. kolo hokejové extraligy:

Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Abdul (Gulaš, Percy), 29. M. Beránek (Štencel, Vráblík), 29. J. Ondráček, 46. Abdul (Šenkeřík, Pech), 59. Gulaš (Pech) - 3. D. Vitouch (M. Jandus, Polášek), 45. Z. Doležal (T. Pavelka, E. Thorell). Rozhodčí: Pešina, Úlehla – Kajínek, Axman. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. Diváků: 6325.

Sestavy:

České Budějovice: Hrachovina – Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, Vráblík, Štencel - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Karabáček, D. Voženílek, Venkrbec - Holec, M. Hanzl, Abdul - Valský, M. Toman, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Sparta: Salák - M. Jandus, Polášek, Jurčina, Mikliš, T. Pavelka, Tomáš Dvořák - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Sobotka - M. Forman, Z. Doležal, Buchtele - Prymula, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Jandač.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články