Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Pardubice první zkoušku předkola s Energií zvládly, vítězný gól dal Kosticyn

Většinu zápasu se zdálo, že první bod v sérii hokejisté Pardubic získají ve větším klidu, ale bylo z toho drama. Dynamo vedlo nad Karlovými Vary už 2:0, jenže po snížení Jakuba Fleka se Energie dostala ještě do záverečného náporu. Svěřenci Richarda Krále však zápas dovedli do vítězného konce po výsledku 2:1, rozhodující trefu zaznamenal Andrej Kosticyn díky perfektní pobídce od Tomáše Zohorny v přesilovce.

Pardubice skórují zásluhou Andreje Kosticyna proti Karlovým Varům
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Bylo to takové play-off utkání, mělo to celkem grády. Bylo v tom nasazení, emoce, osobní souboje... Rozhodlo asi to, že jsme zahráli lépe přesilovky a oslabení. My jsme ubránili hodně oslabení, proměnili jsme jednu přesilovku, podle mého to rozhodlo celý zápas," zhodnotil duel kouč domácích Richard Král.

Už po minutě hry byl v obrovské příležitosti Zohorna, jenže nedokázal překonat strážce hostující branky Habala. Chvilku nato ale domácí špatně střídali a museli do čtyř. Ubránili se, stejně dobře si vedl v navazujícím oslabení i tým Energie. A když nevyužili své příležitosti ani Horký, Skuhravý a Camara, zůstal po první třetině stav bezbrankový.

Začátek druhé části přinesl nejprve neúspěšné pokusy Fleka či Rachůnka, ale pak si vyjel z rohu kluziště až před branku Roman a po 85 odehraných sekundách otevřel skóre. V polovině 26. minuty mohl vyrovnat Hladonik, který se řítil sám na Kloučka, pod tlakem stíhajícího pardubického hráče však nezakončil podle svých představ.

Klouček vytáhl dobrý zákrok proti Beránkovi, jenže chvilku nato se proti pravidlům provinil Mikúš a jeho podrážení přišlo hosty draho. "Milan Klouček podal vynikající výkon," ocenil Král. Po minutě a čtvrt z jeho trestu nabídl Zohorna nádhernou přihrávkou gól Kosticynovi, který prakticky nemohl minout. Běloruský útočník snadno usměrnil kotouč do odkryté branky a zvýšil na 2:0.

"První třetina byla pro play-off taková typicky oťukávací, kdy se soupeři rozkoukávali. Bohužel v té druhé jsme hned ve druhé minutě dostali branku a ta určila ráz dalšího průběhu utkání. Museli jsme se tlačit dopředu, ale soupeř má výbornou obranu a my jsme se tam nemohli dostat," prohlásil trenér Energie Martin Pešout.

V úvodu třetího dějství měli Západočeši k dispozici přes 20 sekund výhodnou přesilovku čtyři na tři, šanci si ale nedokázali připravit ani poté v pokračující klasické početní výhodě. Až po jejím skončení zkusil bekhendem štěstí Beránek, Klouček byl však pozorný. Před polovinou třetiny si dal málem vlastní gól Pulpán, Habal ale stihl zakročit.

Potvrdí Dynamo roli favorita? I o tom se diskutovalo v novém Hokej fokus podcastu:

Důležitost jeho zákroku podtrhla jen chvilku nato situace na druhé straně kluziště, kde se ke Kloučkem vyraženému puku dostal Flek a snadno snížil na rozdíl jediného gólu. Západočeši usilovně bojovali o vyrovnání, hodně blízko k němu byli při krátké závěrečné power play, ale Klouček už další minisouboj s Flekem vyhrál a zastavil ho skvěle levým betonem.

HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. O. Roman (O. Rohlík), 37. A. Kosticyn (T. Zohorna, Camara) - 51. Flek (Šenkeřík). Rozhodčí: Kika, Obadal - Brejcha, Špringl. Vyloučení: 6:5, navíc Poulíček - Pulpán oba 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků. Stav série: 1:0.

Sestavy:

Pardubice: Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Karlovy Vary: Habal - Šenkeřík, Kowalczyk, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Weinhold - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Šik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články