Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Karlovy Vary si vyšláply na Liberec a zkomplikovaly mu cestu do čtvrtfinále

Liberec prohrál v 50. kole extraligy na ledě Karlových Varů 2:3 a o přímý postup do čtvrtfinále bude muset ještě pořádně bojovat. Západočeši šli od začátku za výhrou, a i když hosté srovnali na začátku třetí třetiny na 2:2, vstřelil Černoch vítěznou branku v 54. minutě.

Utkání Karlovy Vary – Liberec
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Porážka nás hodně mrzí, protože si myslím, že když jsme srovnali na 2:2, tak jsme drželi momentum utkání a věřili jsme, že přijde naše chvíle a můžeme to utkání otočit. Bohužel jsme potom udělali pár chyb a dostali jsme třetí gól," řekl obránce Liberce Ronald Knot. "Je samozřejmě dobře, že pořád máme šanci čtyřku uhrát, ale musíme zase začít sbírat body," podotkl.

"Důležité bylo, že jsme i za stavu 2:2 hráli a nepoložili jsme se. Pak jsme tam dokázali dát vítězný gól a dotáhnout to do úspěšného konce," řekl útočník Tomáš Redlich.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Liberec

Utkání začalo ve svižném tempu, časomíra se poprvé zastavila až v čase 6:34. Ještě před tím měl po Kulichově střele šanci Beránek, ale jeho dorážka pouze doklouzala těsně vedle pravé tyčky liberecké branky. Na druhé straně zcela osamocený Bulíř nevyzrál na Habala, který poprvé dostal příležitost chytat za Energii v domácím prostředí.

Blízko k první brance měl v 16. minutě liberecký Rychlovský, ale po jeho střele z mezikruží jen zazvonila tyč. Na straně domácích mohl otevřít skóre Beránek, ale jeho stahovačku po samostatném úniku zlikvidoval pravým betonem Pavelka.

Bruslivý a rychlý hokej z obou stran pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě poslal Weinhold ideální přihrávkou do samostatného úniku Fleka, který přesnou střelou otevřel skóre zápasu. Ještě v téže minutě mohl srovnat skóre Gríger, ale z bezprostřední blízkosti nepřekonal výborně chytajícího Habala. V polovině zápasu si Bílí Tygři vynutili několik minut trvající tlak v útočném pásmu, kterému však chybělo přesné zakončení.

Ve 35. minutě po vyloučení Pavlíka a Šíra dostala Energie příležitost hrát 69 vteřin přesilovku pět na tři, ve které pouze Šenkeřík nastřelil tyč a Koblasa následně minul odkrytou branku. Západočeši se ale přece jen dočkali další branky. Po pěkné individuální akci Vondráčka se prosadil Redlich.

V závěrečné třetině byli hosté výrazně aktivnější, Energie i díky Habalovi držela dvoubrankové vedení až do 49. minuty. Poté ale nejprve Musil snížil a o 97 sekund později vyrovnal střelou z mezikruží obránce Knot.

Vyrovnávací branka ale Západočechy nepoložila a díky aktivnímu napadání v blízkosti Pavelkovi branky se v 54. minutě za brankou dostal k puku Kohout, který nezištně přihrál Černochovi, jenž střelou z první zápas rozhodl. Severočeši nedokázali vyrovnat ani při dlouhé power-play.

50. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 3:2 (0:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Flek (Weinhold), 38. Redlich (Vondráček), 54. Černoch (Kohout, Zábranský) - 49. A. Musil (Knot), 50. Knot (Vitásek, A. Musil). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:3. Bez využití: Bez diváků.

Karlovy Vary: Habal - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Kowalczyk, Zábranský, Krajčík - Flek, T. Mikúš, O. Beránek - Šik, Kulich, Osmík - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Liberec: J. Pavelka - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - R. Pavlík, P. Jelínek, J. Vlach - D. Špaček, Šír, Rychlovský - A. Dlouhý. Trenér: Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články