Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Mladá Boleslav je jednou nohou ve čtvrtfinále. Proti Hradci Králové udeřila v závěru

Mladá Boleslav zvládla souboj 50. kola extraligy s Hradcem Králové a po vítězství 4:2 si upevnila pozici v elitní čtyřce. Bruslaři mají na třetím místě náskok pěti bodů před pátými Východočechy a mají čtvrtfinále na dosah. Hosté přitom dvakrát vedli, ale domácí předvedli v závěru obrat a útočník Cienciala si připsal tři body (1+2).

Mladoboleslavský brankář Jan Růžička v utkání proti Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Dvakrát jsme dokázali vyrovnat. Byl to hodně týmový výkon, všichni jsme bojovali a hráli jsme tak, jak máme. Samozřejmě všichni víme, o co hrajeme," řekl útočník domácích David Šťastný.

"Byly tam pasáže, ve kterých jsme Boleslav přehrávali, ale i ty, ve kterých do toho zase šlapala 'Bolka'. Celkově rozhodly maličkosti," řekl kapitán Hradce Radek Smoleňák. "Máme nyní trošku smůlu, že i když hrajeme výborně, tak nám každé sebemenší zaváhání spadne do brány, což prostě není úplně ideální," dodal.

Úvod zápasu patřil dvěma šancím Mladé Boleslavi, ale s pokusy Flynna a Kotaly si dokázal hradecký brankář Mazanec s námahou poradit. Udeřilo tak na druhé straně. Po buly se dostal k puku kapitán Východočechů Smoleňák a z první ho napálil přímo do horního růžku Růžičkovy branky. Domácí však dokázali ještě v první třetině vyrovnat, když se po samostatné akci prosadil při hře čtyři na čtyři útočník Cienciala.

Ve druhé třetině ani jeden z týmů nevyužil zkrácené přesilové hry, do vedení se nakonec opět dostali hosté. Růžičku v mladoboleslavské brance překonal jmenovec Vladimír, který tak vstřelil jubilejní 150. gól v extralize. Středočeši však dokázali i podruhé srovnat. V přesilové hře se prosadil nejlepší domácí střelec Šťastný, jenž si připsal 25. branku v sezoně.

Dobrý svižný hokej pokračoval i ve třetí části hry. A za delší konec provazu nakonec tahala Mladá Boleslav. A i další dva góly padly v nestandardním počtu hráčů. Při signalizované početní výhodě byli domácí na ledě v šesti hráčích, když se do puku opřel na modré obránce Pláněk a překonal Mazance.

Domácí odmítli závěrečný tlak hostů v další přesilové hře, když Ciencialovu nabídku na teč využil beze zbytku před brankou operující Bičevskis.

50. kolo hokejové extraligy:

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Cienciala (Claireaux, Ševc), 35. D. Šťastný (Ševc, Jääskeläinen), 49. Pláněk (Cienciala), 53. Bičevskis (Cienciala, Bernad)) - 6. Smoleňák (Lev), 33. V. Růžička ml. (F. Pavlík). Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. Bez diváků.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Sturcz. Trenéři: Rulík a Patera.

Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Čáp, Gaspar - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Zachar, V. Růžička ml., Sklenář - Smoleňák, Lev, Veselý - Kelly Klíma, Koukal, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články