Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

Bylo ve hře, že můžeme Třinec na bod dotáhnout, a k tomu patřily i emoce, uvedl Řepík

Souboj o první místo už připomínal jiskřivou bitvu v play-off. Sparta v duelu 49. kola extraligy porazila Třinec 4:2 i díky trefě kapitána Pražanů Michal Řepíka, který ke gólu přidal i asistenci a důležitý obranný zákrok. Na začátku třetí třetiny zaskočil za brankáře Alexandra Saláka a Vladimír Dravecký s Milošem Romanem nedokázali vyrovnat. Sparta tak snížila náskok Ocelářů na bod, boj o Prezidentský pohár je tak nadále otevřený.

Michal Řepík se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"V té situaci bych radši nebyl. Trošku se to tam zavařilo, tak jsme tam skákali. Jsem rád, že jsme se ubránili a nedostali gól," řekl Řepík. "Nechtěl jsem odpalovat puk a myslel jsem si, že jej propíchnu na beka. Že to uhrajeme. Oni to ale dostali mezi kruhy a už jsme tam skákali. Věděl jsem, že jsem to trošku pokazil, tak jsem se snažil pomoct," doplnil.

Sparta před Třincem doma třikrát za sebou prohrála, proti lídrovi soutěže ale dokázala zabrat. "Jsem rád, jak jsme se v uvozovkách vzpamatovali. Myslím, že jsme hráli celých 60 minut dobrý hokej, a jsem rád, že jsme se jim přiblížili. Samozřejmě to nemáme ve svých rukou, ale budeme se snažit v dalších zápasech získat co nejvíce bodů a na konci základní části uvidíme, jak to dopadne," uvedl Řepík, jenž považuje za výhodu i skutečnost, že hrají Pražané poslední dva duely v O2 areně.

Domácí třikrát překonali brankáře Jakuba Štěpánka střelou nad lapačku. "Nějaké reporty v kabině máme, stejně jako každý tým. Můj gól ale trošičku vyplynul ze situace. Klekal si tam hráč přede mnou a já se to snažil jen zvednout. Jsem rád, že to tam spadlo na lapačku," řekl Řepík.

Důležité bylo, že domácí ubránili elitní a produktivní formaci Ocelářů Martin Růžička, Petr Vrána, Matěj Stránský. "Snažili jsme se dávat pozor na všechny lajny, jich jsme si ale všímali trošku více a jsme rádi, že nám žádný gól nedali. A že nám to pomohlo k vítězství," uvedl reprezentační útočník.

Sparta hrála s Třincem doma po devatenácti dnech. V únorové reprezentační přestávce, kdy oběma týmům chybělo několik hráčů, vyhrála 3:2. Tentokrát však bylo utkání mnohem atraktivnější. "Bavilo nás to. Blíží se play-off, bylo ve hře, že je můžeme na bod dotáhnout, a k tomu patřily i emoce. Potkaly se první s druhým týmem, myslím si, že to byl lepší hokej než minulý," uvedl Řepík.

Nejproduktivnější hráč Pražanů utkání dohrál i přes nevybíravý faul Tomáše Marcinka, který jej v 54. minutě při přesilovce domácích sekl hokejkou zezadu do kolena. "Jen jsem se postavil a dostal jsem do kolene. Bylo to nepříjemné, ale žádnou tragédii z toho dělat nebudu. Je to boj, nic jiného v play-off neočekávám," řekl Řepík k momentu, který rozhodčí chybně ani neodpískali.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články