Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Mladá Boleslav zabrala a Pardubicím připravila čtvrtou porážku v řadě

V dostizích o nejlepší čtyřku extraligy zajišťující přímý postup do čtvrtfinále v poslední době hokejisté Mladé Boleslavi lehce ztráceli. Nyní ale zase zabrali. V 48. kole doma přehráli jasně Pardubice 5:2, gól a asistenci zapsali David Šťastný a Valentin Claireaux. Dynamo prohrálo počtvrté za sebou. Domácí bodovali ve vzájemných duelech podvanácté v řadě.

"Člověku se o čtyřce nechce moc mluvit, ale samozřejmě to sledujeme a byla by obrovská škoda z ní teď vypadnout. Obzvlášť, když se v ní držíme celou sezonu," řekl útočník domácích David Šťastný po zápase.

V první třetině počítaly gólové šance v podstatě jenom Pardubice. Po minutě hry se do dobré pozice dostal Blümel, který nadvakrát prověřil Růžičkovu pozornost.

V polovině třetiny se pískalo po Šidlíkově faulu trestné střílení, ale Camara s ním nenaložil precizně a jeho střelu z kruhu Růžička v klidu pokryl.

Mladoboleslavský gólman si poté špatnou rozehrávkou sám zavařil, ale několikanásobnou příležitost hostů pak dokázal uhasit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

Góly začaly padat až ve druhé třetině. A bylo jich hned pět. Nejprve nachytal Barulina střelou nad rameno ex-pardubický útočník Claireaux.

Na druhé straně srovnal parádně střelou z první Camara a spravil si tak chuť po neproměněném nájezdu.

Boleslavi vrátil vedení přesnou střelou od modré kapitán Ševc a o chvíli později jej navýšil ještě lotyšský forvard Bičevskis.

Boleslav byla na koni a další gól visel na vlásku, když Claireaux trefil tyč. Další šanci neproměnil Jääskeläinen.

A Bruslaře to nakonec mohlo mrzet, neboť dvě vteřiny před koncem proklouzl brankáři Růžičkovi za záda nastřelený puk od Kousala. Do kabin se tak šlo za stavu 3:2 pro domácí.

V poslední části hry se snažili hosté s výsledkem něco udělat, ale jejich plány na závěrečný tlak jim zhatil nejlepší boleslavský střelec Šťastný, jenž si v 54. minutě najel mezi kruhy a přesnou střelou švihem do horního růžku branky vrátil domácím dvougólové vedení.

"Vjel jsem do dvou obránců a ten jeden ke mně vystoupil a rozkročil se, tak jsem mu střelu schoval pod nohama. A brankář to asi vůbec nečekal," uvedl Šťastný.

Hosté to v závěru ještě zkusili v přesilovce v šesti bez brankáře, ale ještě inkasovali do prázdné branky z hole Ciencialy.

"Máme hodně zraněných, proto jsme sem přijeli s redukovanou sestavou. Ale myslím, že jsme se s tím nepopasovali vůbec špatně. Řekl bych, že dneska rozhodly takové nešťastné góly," řekl útočník Dynama Robert Kousal a poukázal na prořídlou sestavu Pardubic.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 5:2 (0:0, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 26. Claireaux (Šidlík, Moravec), 31. Ševc (Bernad, Cienciala), 38. Bičevskis (D. Šťastný), 54. D. Šťastný, 59. Cienciala - 28. Camara (A. Kosticyn, R. Kousal), 40. R. Kousal (Vála). Rozhodčí: Hejduk, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 1:1. Bez využití. V oslabení: 1:0.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Bernad, Pláněk, Moravec, Šidlík, Dlapa - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, G. Sturcz. Trenéři: Rulík a Patera.

Pardubice: Barulin - J. Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Nakládal, J. Kolář, Bučko, Vála - Camara, R. Kousal, A. Kosticyn - Blümel, O. Roman, Paulovič - Štetka, Pochobradský, Horký - Costa, Rohlík, Zeman. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články