Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Třinec se může přiblížit Prezidentskému poháru, jeho soupeř Hradec zase stíhá top čtyřku

Boj o Prezidentský pohár a nejlepší čtyřku vrcholí. Hokejisté Třince budou v pátečním 48. extraligovém kole usilovat o další velký krok směrem k zisku primátu v základní části. Oceláře, kteří mají zároveň jistou účast v příštím ročníku Ligy mistrů, čeká zápas na ledě Hradce Králové. Východočeši se naopak snaží protlačit mezi nejlepší čtyři týmy, pro něž bude odměnou přímý postup do čtvrtfinále. Z pátého místa ztrácí na čtvrtý Liberec a třetí Mladou Boleslav pouze dva body. Souhrn kola a analýzy sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport od 21:30.

Martin Růžička se prosazuje proti Hradci Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Hradec Králové je blízko naplnění svého cíle. Z dlouhodobé fáze zbývá odehrát ještě pět utkání. "Můžeme se tam dotáhnout, když Liberec minulý zápas klopýtl a ztratil body. Do čtyřky jako celý tým moc chceme, ale ten páteční zápas bude i dobrou prověrkou na play-off. Čeká nás každopádně výborný soupeř, který má silný tým, vyrovnané lajny, my se však můžeme prosadit naší bojovností," věřil útočník Jan Veselý.

Třinec je znovu pevně usazen na vítězné vlně: z uplynulých 13 zápasů jen jednou prohrál a vévodí tabulce i podle formy z posledních 15 kol. S Hradcem má za uplynulé dva roky vysoce aktivní bilanci sedmi výher z osmi zápasů při skóre 22:4 a proti Východočechům naposledy nebodoval v únoru 2019. Oceláři v dostihu o Prezidentský pohár hájí čtyřbodový náskok před Spartou.

"Díváme se pouze směrem k nejbližšímu zápasu a sami na sebe. Je před námi silný soupeř, ale chceme pokračovat v naší sérii a uspět," podotkl asistent trenéra Marek Zadina.

Lídr extraligy se navíc kvalifikoval posedmé do Ligy mistrů. Neskončí už hůře než druhý. V minulé sezoně byla ale Liga mistrů kvůli pandemii koronaviru zrušena. "Jsem rád, že jsme se kvalifikovali. Chtěl bych pogratulovat celému týmu," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek. 

"Považuji to za obrovský úspěch organizace. Splnili jsme tím jeden z předsezonních úkolů, které nám dalo nejvyšší vedení klubu. Těšíme se, že si po roční pauze znovu zahrajeme proti nejlepším týmům Evropy. Pro nás je to čest a zároveň velká zodpovědnost reprezentovat Oceláře v této prestižní soutěži," dodal Peterek.

Kometa začíná těžký finiš základní části doma proti Liberci. "Čekáme kvalitní tým, který dokáže měnit rytmus hry z hlediska taktického i herního systému. Tygři jsou hodně nevyzpytatelní, ale na druhou stranu je to také hodně o nás. Chceme se dobře připravit, zápas zvládnout a navázat na předchozí vítězné duely," řekl asistent trenéra Jan Zachrla.

Brňané už stabilizují sestavu před play-off, moc změn se nedá čekat. Pevné místo v obraně má i mladý bek Radek Kučeřík. "Musíme se soustředit na sebe, hrát svou hru, která nám v posledních zápasech přinášela úspěchy," řekl.

Liberečtí hráli v úterý a pak i ve středu. První část zvládli a porazili České Budějovice (4:2), v Plzni ale neuspěli při nájezdech. "Ve třetí třetině jsme díky naší nedisciplinovanosti dali domácím vítr do plachet," našel hlavní důvod porážky kouč Patrik Augusta.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Brno

Pro tým Škody, který čeká měření sil s Vítkovicemi, šlo proti Liberci o první úspěch po sérii čtyř zápasů bez bodového zisku. "Chybí nám hodně zkušených a starších hráčů. Jsme rádi za dva body. Stále máme šanci na čtyřku a budeme se snažit tu šňůru teď otočit," řekl obránce Indiánů Peter Čerešňák.

Vítkovice se v závěrečné čtvrtině základní části dostaly do formy a vzkřísily šanci na umístění v horní osmičce, která byla jednu dobu už vcelku vzdálená. Ostravané naplno zabodovali v šesti z posledních sedmi zápasů.

"Plzeň je obecně jedním z nejtěžších soupeřů, zvlášť na domácí půdě. Výhra nad Libercem jim určitě jen pomůže a zvedne sebevědomí. My do utkání nejdeme v roli favorita, ale to neznamená, že nechceme uspět," řekl vítkovický asistent Radek Philipp, který nyní v roli kouče zaskakuje za nemocného Miloše Holaně.

Mladoboleslavští dosáhli jen na tři body z posledních čtyř utkání, přesto si udrželi postavení za jasně odskočenými mužstvy Třince a Sparty. Pardubice nebodovaly ve třech předchozích utkáních a daly během této série jen čtyři góly. "Neproměňujeme šance, hrozně se nadřeme na gól, což nás poslední zápasy i sráží," řekl pardubický kouč Richard Král.

Hokejisté Karlových Varů se pokusí odčinit poslední dva zápasy bez bodového zisku v duelu proti Zlínu. Berani přijedou na západ Čech po třech porážkách za sebou a jejich šance na postup do vyřazovacích bojů už zůstává jen v rovině teorie.

Poslední České Budějovice přivítají dvanáctou Olomouc. Jihočeši už jsou ze hry o předkolo, na dvanáctém místě Hanáků se po úterní prohře s Litvínovem už asi také nic nezmění. Hanáci mají velký náskok na třináctý Zlín i osmibodovou ztrátu na jedenáctý Litvínov.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články