Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vrána dosáhl na metu sto gólů. Třinec navíc pokořil hranici sto bodů a cílí na klubový rekord

Proti Liberci dosáhl na jubilejní stou trefu v extralize a ve šlágru 47. kola pomohl Třinci k jasné výhře 4:0. Útočník Petr Vrána si připsal výjimečný gól ve dvojnásobné přesilovce. Oceláři navíc díky zisku plného počtu bodů pokořili stobodovou hranici a Slezané mohou reálně pomýšlet na pokoření klubového rekordu z roku 2015.

Hráči Třince slaví
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Abych řekl pravdu, tak jsem o tom až do minulého utkání s Pardubicemi vůbec nevěděl. Teprve před zápasem mi to ale někdo z kluků řekl, takže pak už jsem to někde vzadu v hlavě měl. Jsem za to samozřejmě rád, je to pěkné číslo. Není to ale jen čistě moje zásluha, vždy je to o spolupráci s ostatními spoluhráči v lajně a o celém týmu," řekl skromně Vrána.

O osudu utkání rozhodla první třetina. Oba celky si v ní vytvořili několik šancí, Třinec ale dokázal na rozdíl od domácích hned dvě proměnit a položil tak základ svému vítězství.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Třinec

"Nemyslím si, že to bylo úplně jednoduché utkání, jak může napovídat výsledek. Byli jsme však v zápase dostatečně produktivní a na rozdíl od soupeře jsme naše šance proměnili. Také směrem dozadu jsme byli organizovaní, navíc nám dobře zachytal brankář. Celkově jsme podali velmi dobrý týmový výkon a zaslouženě jsme vyhráli," pochvaloval si Vrána, který má v barvách New Jersey na svém kontě také 16 startů v zámořské NHL.

Díky tříbodovému zisku se Oceláři udrželi v čele extraligové tabulky o bod před druhou Spartou. Navíc se jako první tým dostali na metu sto získaných bodů v základní části.

"Jsme za to určitě rádi. Měli jsme vynikající začátek soutěže, pak na nás však padl menší útlum a měli jsme výsledkovou krizi. Věřím ale, že jsme se znovu dostali do naší optimální herní pohody. Doufám, že takto budeme pokračovat i nadále a navážeme na to v dalších zápasech. Ještě není konec základní části a pár zápasů nám zbývá," uvedl třinecký kapitán, který se svým týmem bude v závěru základní části útočit i na klubový rekord v počtu bodů získaných v základní části.

Ten pochází ze sezony 2014/2015, kdy dokázali Oceláři nasbírat 107 bodů. Na překonání tohoto milníku má Třinec k dispozici ještě šest utkání. "Osobně si myslím, že na rekord nikdo nemyslí. Možná o tom ani jako hráči nevíme. Chceme se soustředit jen a pouze na další zápas a dál vyhrávat. Pokud se to podaří, tak budeme určitě rádi, ale v hlavách to nemáme," dodal závěrem Vrána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články