Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice si poradily s Karlovými Vary, řádila Hruškova řada

První vítkovický útok se dostává do skvělé formy. Řada Krenželok – Hruška – Lakatoš se hlavní měrou postarala o vítězství 5:2 nad Karlovými Vary v 47. kole extraligy. Lukáš Krenželok se trefil dvakrát, Jan Hruška s Dominikem Lakatošem jednou, přičemž dohromady nasbírali deset bodů.

Lukáš Krenželok
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Myslím, že jsme celý zápas odváděli práci, jakou jsme měli. Možná až na pár střídání. Šli jsme si za tím celé utkání," prohlásil Lakatoš. "Plníme to, co po nás chtějí trenéři. To je základ úspěchu."

"Základ jsme položili v první třetině. Tam jsme byli jasně lepší. Byli jsme silní na puku, dobře jsme bruslili, hráli dobře z obrany a vyjádřili jsme to třemi góly," řekl vítkovický kouč Miloš Holaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Karlovy Vary

Vítkovičtí potvrdili vzestup formy a do zápasu vstoupili aktivně. Jejich úsilí přetavil v sedmé minutě ve vedoucí gól Krenželok, kterému po nevyužitém průniku Hrušky od zadního mantinelu ideálně přihrál Lakatoš.

První vítkovická formace i poté s chutí útočila a kombinovala a ve 13. minutě podruhé rozebrala karlovarskou obranu. Lakatoš už sám před Habalem poslal puk ještě pod sebe na Hrušku, který už jen doklepl do síťky.

Vítkovická převaha přinesla před koncem úvodní části ještě jednu branku. Za faul na Kaluse ve vyložené příležitosti jel Svačina trestné střílení a bezpečně ho proměnil v 18. minutě v gól na 3:0. "Bylo to naše totální selhání. Nesváděl bych to na cestování, přijeli jsme už včera. Ale nebylo tam od nás vůbec nic v první třetině. Těžko se to pak dohání za stavu 0:3," řekl hostující útočník Jiří Černoch.

Dění mohl v nástupu do prostřední části oživit Kohout, ale po akci s Koblasou ve velké šanci ztroskotal na Svobodovi. Toho překonal až Černoch, který v oslabení z brejku usměrnil do branky Kohoutovu přihrávku.

Vítkovice ale hbitě odpověděly znovu zásluhou první řady. Lakatoš si obhodil ve středním pásmu obránce a z dlouhého sóla pokořil Habala počtvrté. Byl to jeho jubilejní dvacátý zásah v sezoně. Domácí kanonýr měl v závěru druhé třetiny na holi i další gól, ale v přečíslení tentokrát trefil brankáře.

Svůj velký zápas elitní vítkovická formace vyšperkovala čtvrtou brankou v závěru. Lakatošovu přihrávku z brejku zužitkoval Krenželok a brankáře Habala vyhnal na závěrečnou desetiminutovku na střídačku. Západočeši v závěru dokázali v přesilovce díky Černochovi, který tečoval Šenkeříkovu ránu, snížit na konečných 2:5.

"Předkolo se blíží a myslím, že máme dobře nakročeno. Musíme věřit tomu, co děláme. Je možné, že narazíme znovu na Karlovy Vary, i proto je dobře, že jsme dnes vyhráli," dodal Lakatoš.

47. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška), 14. J. Hruška (Lakatoš, Gewiese), 18. Svačina z trestného střílení, 36. Lakatoš (J. Hruška), 50. L. Krenželok (Lakatoš, J. Hruška) - 34. Černoch (Kohout, Plutnar), 52. Černoch (Šenkeřík, T. Mikúš). Rozhodčí: Lacina, Hejduk - Kajínek, Rožánek. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Vítkovice: M. Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, J. Mikyska, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Schleiss, Stach, Dej. Trenér: Holaň.

Karlovy Vary: Habal (50. Hamrla) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, D. Mikyska, Pulpán, L. Zábranský ml., Kowalczyk - Flek, T. Mikúš, T. Rachůnek - Osmík, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články