Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cizinecká legie Mladé Boleslavi skolila v extraligovém šlágru Plzeň

Čtyřmi brankami zahraničních hráčů porazila Mladá Boleslav v dohrávaném 16. extraligovém kole Plzeň 4:2 a pojistila si třetí místo v tabulce. Do střelecké listiny se totiž v domácím dresu zapsali Francouz Valentin Claireaux, Fin Joona Jääskeläinen, Američan Conor Allen a Kanaďan Mitch Fillman. Klub z města automobilů popáté za sebou bodoval a počtvrté z toho vyhrál.

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól v extralize
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Bylo to vyrovnané utkání od první minuty, skoro dvě třetiny se navíc hrálo bez gólu. Pak jsme dostali první smolný my, ale bylo důležité, že jsme se nepoložili. Jsme rádi, že jsme vyhráli, vzhledem k tabulce to jsou důležité body. Jsme rádi, že přispěla i naše formace, ale u nás může dát gól opravdu kdokoliv. Máme to dobře rozložené do všech čtyř útoků. Ale nejdůležitější jsou tři body," řekl útočník Mladé Boleslavi David Cienciala.

Mladá Boleslav sice v první třetině Plzeňské těsně přestřílela 12:11, ale nebezpečnější byli rozhodně hosté. Dvě dobré příležitosti měl Kodýtek, v dobré pozici pak pálil mimo Eberle. Domácí měli největší šanci při zacloněné střele Šťastného, ale ten trefil svou dělovkou jen brankáře Frodla.

Blízko prvního gólu byl ve 29. minutě po Allenově přihrávce domácí kapitán Ševc, ale Frodl jeho pokus do odkryté části branky skvělým zákrokem zneškodnil. Na druhé straně pálil z mezikruží nebezpečně Čerešňák, ale Krošelj si připsal zákrok maskou. Skóre se tak poprvé měnilo až v 37. minutě, když se se štěstím trefil mezi Krošeljovy betony, i s přispěním Stránského hokejky, obránce Budík.

Domácí se dočkali prvního gólu a vyrovnání ve 46. minutě, kdy se pod Frodlovu lapačku trefil přesně Claireaux. A za tři minuty bylo v mladoboleslavských řadách ještě veseleji, neboť se k volnému puku dostal finský útočník Jääskeläinen a napálil ho přesně do horního rohu plzeňské svatyně.

Tři minuty před koncem byl ještě před Frodlem důrazný Allen a upravil na 3:1 pro Mladou Boleslav. Hosté se ale nevzdali a zpět na rozdíl jediného gólu snížil Čerešňák. Definitivní tečku za zápasem však krátce nato udělal gólem do prázdné branky Fillman.

"Pro nás je to špatný výsledek, ale nedá se nic dělat. Jedeme dál. Prohrát v Boleslavi není vzhledem k tabulce ideální, ale teď po zápase už s tím nic nenaděláme. Po nároďáku jsem se na ledě necítil úplně špatně. Sice jsme měli problém s cestováním, zdrželi jsme se o dvě hodiny déle na letišti ve Švédsku, ale čekal jsem, že to na ledě budu cítit víc," prohlásil plzeňský útočník Petr Kodýtek.

"Třetí třetina byla hodně podobná té proti Rusku. Podcenili jsme tam dvě situace a najednou byl zápas otočený. Pak už to bylo těžké. Ještě jsme se dostali ke snížení, ale hned jsme zase inkasovali gól do prázdné," dodal Kodýtek.

BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 4:2 (0:0, 0:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 46. Claireaux (Cienciala, Allen), 49. Jääskeläinen, 57. Allen (Claireaux, Cienciala), 59. Fillman - 37. Budík (Kodýtek, Eberle), 58. Čerešňák. Rozhodčí: Pešina, Kika - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:2.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Allen, Šidlík, Dlapa, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, L. Kaňák, Stříteský, Budík, Jiříček, Kvasnička, V. Lang - Gulaš, P. Musil, F. Suchý - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Kracík, M. Lang - Dočekal, F. Přikryl, Michnáč. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články