Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hradec Králové v sezoně porazil Olomouc i počtvrté

Týmy s rozdílnými starostmi se střetly ve 44. kole extraligy. Zatímco Hradec Králové touží po místě mezi čtveřicí, která bude mít po konci základní části soutěže jistotu čtvrtfinále, hosté z Olomouce se chtějí hlavně dostat co nejdál od chvostu tabulky. Olomouc sice vedla, ale pak se třikrát trefili hráči favorita, a i když olomoucký Kunc ještě snížil na 3:2, na body jim to nestačilo. Olomouc tak prohrála s Hradcem v tomto ročníku i počtvrté. 

Hráči Hradce Králové se radují v utkání proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Domácí byli v úvodním dějství o něco aktivnější, jenže na skóre se to neprojevilo. Filip Pavlík brzy prověřil Lukášovu pozornost, na druhé straně ztroskotal Ostřížek na Mazancovi. Vzápětí se radovali Královéhradečtí, jenže předčasně. Perret se totiž prosadil jen díky hře vysokou holí a místo oslavy gólu musel na trestnou lavici. Do hry se vracel předčasně, když skóre otevřel Ondrušek. Ve 12. minutě však našlápl Kevin Klíma, parádně si prohodil puk mezi nohama Švrčka a vyrovnal.

Hráči Mountfieldu mohli vzápětí dokonat obrat v přesilovce, na další góly si však museli počkat až do druhé části. Ten na 2:1 jim hosté darovali, když Gřeš dostal nahrávku na středu před vlastní brankou zády do hřiště, jakmile se otočil, o kotouč ho obral Zachar a překonal Lukáše. "Dostal jsem to na hůl, nechtěl jsem už nic dalšího vymýšlet, zkusil jsem to vypálit pod lapačku a jsem rád, že to vyšlo," popsal Zachar.

Přesilovku za prohřešek proti pravidlům vysokou holí potrestali v končící 25. minutě i domácí, když krásnou Smoleňákovu nahrávku využil Nedomlel.

Další gól mohl přidat Jergl, za hosty byl blízko snížení Ostřížek, jeho pokus však skončil na brankové konstrukci. Chvilku poté vychytal Mazanec Buriana. Ve 33. minutě už ale Olomoučtí uspěli po závaru před brankovištěm domácího brankáře, když se z dorážky prosadil Kunc. Pohnout stavem mohli ještě do přestávky Burian a Zachar, na těsném vedení domácích se ale už nic nezměnilo.

Stav 3:2 vydržel i po celou třetí třetinu. Na jejím začátku mohl vrátit domácím dvoubrankové vedení při početní výhodě Orsava, jenže neuspěl. Královéhradečtí pak pečlivě hlídali svůj náskok, Hanákům příliš možností nenabídli a ustrážili ho až do konce. Hostům už nepomohla ke zvratu ani závěrečná hra bez brankáře.

"Olomouc je houževnatým týmem a věděli jsme, že nám nedají nic zadarmo. Jsme moc rádi, že jsme ten závěr bravurně zvládli a že máme další tři body," prohlásil Zachar.

David Kočí, asistent hradeckého kouče, si po utkání oddechl. "Dnes to byl těžký zápas. Olomouc hraje dobrý hokej, dobře bruslí a mají dobrý pohyb, jsou neustále nebezpeční, aktivně napadají. Je těžké proti nim hrát. My jsme chtěli hrát celý zápas aktivně, což se nám i dařilo. Odskočili jsme na 3:1 a to nám v tom utkání hrozně pomohlo. I když jsme pak dostali druhý gól, povedlo se nám to udržet až do konce."

Jeho protějšek Zdeněk Moták chválil hráče za bojovnost, ale výsledek ho zklamal. "Z naší strany bojovné utkání, bohužel bez bodového efektu. Ta naše údernická norma dvou branek na zápas nestačí. Dáváme málo gólů, i když si ty šance vytváříme. Ve druhé třetině jsme tam měli dvě vyložené šance, jedna střela skončila na břevně... Dva vstřelené góly jsou málo, z toho pak pramení prohry, které máme za sebou. Musím ale říct, že bojovnost týmu byla na hraně našeho výkonu. Bylo to vyrovnané utkání, ale nedosáhli jsme ani na jeden bod, což je zklamání."

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Kevin Klíma (Šalda, Koukal), 23. Zachar, 25. Nedomlel (Smoleňák, Cingel) - 6. Ondrušek (Ostřížek), 33. Kunc (Strapáč, Vyrůbalík). Rozhodčí: Jeřábek, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:3, navíc Nedomlel (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:1. Bez diváků.

Hradec Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Jank, Graňák, Šalda, Pilař - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Lev - Jergl, J. Veselý, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Olomouc: Lukáš - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček, T. Černý - Bambula, J. Knotek, Ostřížek - Kunc, Nahodil, Klimek - Gřeš, Strapáč, Burian - Handl, Kolouch, Olesz. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články