Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Cingel zajistil v nájezdech Hradci Králové výhru na ledě Vítkovic

Hradec Králové zvítězil v utkání 41. extraligového kola na ledě Vítkovic 4:3 po samostatných nájezdech. Ostravané vedli, Východočeši poté otočili na 3:1, vítězný gól dal však až v osmé sérii nájezdů útočník Lukáš Cingel. U všech branek domácích byl útočník Petr Fridrich, jenž dvakrát skóroval a na jeden gól nahrál.

Utkání Vítkovice - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Za Ostravany poprvé nastoupil kanadský útočník Rob Flick, posila z maďarského Miškovce. Za Hradec hrál slovenský zadák Dominik Graňák, který se vrátil do Hradce Králové z Karlových Varů.

Už po 100 sekundách se provinil proti pravidlům Mallet, hosté však přesilovku nevyužili. V 10. minutě otevřel skóre díky svému důrazu Fridrich, když se protlačil do zakončení a dokázal se štěstím zblízka překonat Mazance.

Vzápětí se Vítkovičtí opět bránili při oslabení a znovu byli úspěšní, i proto že ho zkrátil faulující Cingel.

Orsava byl při hře ve čtyřech na obou stranách blízko vyrovnání, jeho pokus však skončil na tyčce. Domácí pak ale inkasovali v závěru vlastní početní výhody z hole Perreta, jehož duchapřítomně vyslal do sóla Koukal.

Hradec dokázal ještě do přestávky dokonat obrat: Lev se díky důraznému forčekinku Smoleňáka dostal zblízka k zakončení a 84 sekund před koncem úvodní části chytře překonal Dolejše.

"Neodehráli jsme dnes dobře první třetinu. Měli jsme obrovské problémy s tvrdostí v osobních soubojích, s tím jsme se nedokázali porvat. Dlouho se nám nestalo, abychom dostali gól ve vlastní přesilovce. Stalo se, přestože jsme na to ráno na poradě upozorňovali. Museli jsme po první třetině v kabině zvýšit hlas, ale od té doby hrálo mužstvo velice dobře," ocenil domácí kouč Miloš Holaň.

Oba celky poté nezužitkovaly po jedné početní výhodě a byl to právě hostující kapitán Smoleňák, kdo zvýšil po polovině základní hrací doby na dvoubrankový rozdíl po nastřelení puku v podání Blaina.

Uběhlo však jen 64 sekund a Ostravané byli zpátky v zápase, kdy snížil Hruška. Dolejš pak sebral Graňákovi příležitost vrátit hostům dvoubrankový náskok.

Bez gólového efektu vyzněly i dvě přesilovky hráčů Hradce krátce po sobě v úvodu třetího dějství. V 55. minutě pak znovu vstoupil do děje hrdina domácích Fridrich a postaral se o vyrovnání.

Další obrat ve vývoji skóre mohli domácí dovršit v přesilovce, kterou měli k dispozici po Pavlíkově faulu v polovině 58. minuty, ale šlo se do prodloužení.

"Za mě to byl dobrý zápas, povedlo se. Ale byla tam i dávka štěstí, snad to bude podobně i pokračovat. Je však potřeba také říct, že zápas jsme nevyhráli, takže pocity mám takové smíšené," řekl Fridrich.

Ani v prodloužení se však nerozhodlo, bitvu tak rozuzlily po dramatickém průběhu až nájezdy, při nichž hosté vsadili místo Mazance na jeho dnešního náhradníka Lukeše.

Po Růžičkově gólu uspěl Fridrich, jenže druhou sérii dokončil gólem Cingel. Ve čtvrté vyrovnal Svačina a v páté posunul Vítkovice blíže výhře Flick, ale svou roli zvládl i Smoleňák.

V šesté sérii měl výhru na dosah Svačina, jeho pokus ale skončil na brankové konstrukci. Smoleňák neproměnil, Fridrich dopadl jako Svačina, Cingel v osmé sérii skóroval a Flick už porážku svého celku neodvrátil.

"Jsme rádi za vítězství za dva body. Mohli jsme získat i tři, ale měli jsme trochu problémy s rychlými protiútoky soupeře. Špatně nám tam fungoval třetí hráč nahoře v útočném pásmu, dvakrát jsme to špatně pokryli a dostali z toho dva góly. Zaplaťpánbůh za konečný výsledek," ulevil si asistent hostujícího trenéra David Kočí.

HC Vítkovice - Hradec Králové 3:4 po nájezdech (1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Fridrich (Schleiss), 34. J. Hruška (Fridrich, Pyrochta), 55. Fridrich (Stach, Schleiss) - 13. Perret (Koukal), 19. Lev, 33. Smoleňák (Blain, Nedomlel), rozhodující nájezd Cingel. Rozhodčí: Pešina, Obadal - Bryška, Axman. Vyloučení: 6:5. Bez využití. V oslabení: 0:1.

Vítkovice: Dolejš - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, R. Černý, Koch - Lakatoš, J. Hruška, Svačina - Dej, Flick, L. Krenželok - Schleiss, Stach, Fridrich - M. Kalus, Werbik, Mallet. Trenér: Holaň.

Hradec Králové: Mazanec (na nájezdy Š. Lukeš) - Blain, Nedomlel, Jank, Graňák, Šalda, F. Pavlík, Gaspar - Kevin Klíma, Koukal, Perret - Orsava, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, J. Veselý, Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články