Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta promarnila dvougólové vedení, vše ale napravil v prodloužení Řepík

Třetí vítězství v řadě a proti týmu ze špičky zaznamenala Sparta. Pražané ovšem v utkání 39. kola hokejové extraligy proti Mladé Boleslavi promarnili dvougólové vedení. Bod navíc alespoň v prodloužení zařídil Michal Řepík. Bruslaře tak vedoucí Sparta udržela na rozdíl osmi bodů.

Sparťanský útočník Michal Řepík překonává Gašpera Krošelje
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Úvodní dvacetiminutovka góly nepřinesla. Polášek, Vitouch a Rousek si vylámali zuby na hostujícím gólmanovi Krošeljovi, v polovině první třetiny ale musel vytáhnout pěkný zákrok lapačkou i Machovský po zakončení Ciencialy. Pechovi s Buchtelem pak nevyšlo přečíslení dvou na jednoho.

"V první třetině to od nás nebylo ono, hlavně těch úvodních sedm deset minut. Byli jsme takoví ustrašení. Sparta měla víc ze hry, ale naštěstí nás podržel gólman. Od druhé třetiny jsme podle mého už byli vyrovnaným soupeřem. Druhý bod sice bere Sparta, ale my jsme s tím výkonem spokojení," uvedl hostující kouč Pavel Patera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Mladá Boleslav

Hned po pár sekundách ze druhého dějství, kdy Pražané dohrávali ještě výhodu, však domácí přesto stihli využít a šli do vedení zásluhou Košťálka, jemuž se podařilo překonat Krošelje střelou zápěstím od modré čáry. Hosté měli možnost brzy odpovědět, jenže ve dvou krátce za sebou navazujících přesilovkách neuspěli.

Spartě se věnoval i nový díl Hokej fokus podcastu:

Ve 34. minutě dostala možnost přesilovky Sparta a domácí byli úspěšní už po 36 sekundách. Zkušený Ševc se snažil situaci na kruhu ve vlastním obranném pásmu řešit až příliš hokejově, jeho nahrávku vystihl Horák, posunul puk na Tomáška a ten s přehledem zvýšil na 2:0. Za necelé dvě minuty však byli hosté zpět ve hře, když se ranou zápěstím prosadil Dlapa.

"Čekali jsme velmi náročný zápas, což se také potvrdilo. Myslím si ale, že Boleslav byla od poloviny zápasu lepším týmem. My jsme si pomohli v přesilových hrách, díky kterým se nám podařilo utkání dotáhnout do prodloužení. Skvěle nám zachytal brankář (Matěj Machovský), který nám dal šanci na vítězství," připustil kouč Sparty Miloslav Hořava.

Do třetí třetiny nastoupili mladoboleslavští přes brzkou Sobotkovou šanci výrazně aktivněji než sparťané. Ve 46. minutě si ručně vyměnili názory Pech a Šidlík. O chvilku později se dostal do sóla Kotala, ale Machovský držel Pražany nad vodou. Jenže v 50. minutě chyboval na útočné modré čáře Jandus a Lunter už své sólo dotáhl ke gólové tečce.

Po polovině třetí části odkulhal do kabiny domácí obránce Dvořák, závěr základní hrací doby byl oboustranně o něco opatrnější a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm se na místě posledního hostujícího hráče v poli nechal Šťastný obrat o kotouč Řepíkem, ten mu brzy zmizel z dosahu a precizním blafákem do bekhendu rozhodl.

"První myšlenka byla zakončit mezi nohy. Pak jsem si to ale rozmyslel a šel do bekhendu, naštěstí to vyšlo," prohlásil Řepík.

"Bod bereme. Měli jsme ve třetí třetině šance na výhru, ale po tom průběhu je bod dobrý. V prodloužení jsem bohužel udělal chybu a Sparta to potrestala," litoval David Šťastný.

HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 3:2 v prodl. (0:0, 2:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Košťálek (Sobotka, Tomášek), 35. Tomášek (R. Horák), 62. Řepík - 37. Dlapa (D. Šťastný, Jääskeläinen), 50. Lunter. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 6:4, navíc Šidlík (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 2:0. Bez diváků.

Sestavy:

Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Němeček, Košťálek, Polášek, Kalina, M. Jandus - Řepík, Sobotka, Rousek - A. Kudrna, R. Horák, Tomášek - Říčka, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, D. Vitouch. Trenéři: Jandač a Hořava.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Hrbas, Dlapa, Bernad, Allen, Šidlík - D. Šťastný, A. Zbořil, Lunter - Kotala, Cienciala, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články