Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Šestý zápas, první góly. Už jsem to trochu potřeboval, prohlásil Řepík

Až do šestého zápasu nové extraligové sezony čekal sparťanský kapitán Michal Řepík na první trefu a v dohrávce 3. kola na ledě hokejistů Karlových Varů se dočkal hned dvou branek, kterými se podepsal pod výhru 3:2. Zakončil dvě povedené přihrávky od spoluhráčů.

Sparťané oslavují gól kapitána Michala Řepíka
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

"Už jsem to trošku potřeboval. Pět zápasů bez gólu, takže jsem za to moc rád. Hlavně že jsme vyhráli a vezeme tři body," řekl Řepík, který měl na kontě z dosavadních pěti utkání dvě asistence. V uplynulých třech duelech nebodoval.

V Karlových Varech v sedmé minutě v přesilové hře otevřel skóre, kdy zblízka zakončil kombinaci Sparty po ideální přihrávce Romana Horáka. V 35. minutě zvýšil na 3:1, když mu na levý kruh nabil Lukáš Rousek a Řepík se trefil na bližší tyč. "Obě přihrávky byly krásné," ocenil spoluhráče.

Sparta navázala na páteční domácí výhru nad Libercem 3:0 a v šestém utkání v sezoně si připsala třetí vítězství.

"Stejně jako proti Liberci jsme hráli dobře oslabení. To nám jde. Nějaké chybičky jsme udělali. Samozřejmě nám chyběli nějací hráči, ale ti kluci, co přišli, to zvládli parádně," zmínil Řepík absence obránců Milana Jurčiny, Jana Košťálka, Davida Němečka či útočníka Miroslava Formana. Nahradili je beci Radek Jeřábek, Ondřej Mikliš či v ofenzivě David Vitouch.

Řepík doufá, že se Sparta poveze dál na vítězné vlně. "Doufám, že to tak bude pokračovat. Určitě se podíváme, co jsme udělali špatně, a zase se budeme snažit zlepšit do dalšího zápasu. Jedeme (v neděli) do Litvínova, který je taky asi natěšený po té karanténě, takže to nebude nic jednoduchého. Potřebujeme sbírat body, ztratili jsme nějaké zápasy, potřebujeme to nabrat zpátky," dodal Řepík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články