Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Myslel jsem i na hattrick, přiznal po výhře nad Kladnem Hudáček

Slovenský útočník Libor Hudáček pomohl dvěma góly a jednou asistencí k výhře hokejistů Liberce nad Kladnem 5:4. Bílí Tygři byli jako lídr tabulky proti trápícím se Rytířům jasným favoritem, na vítězství se ale hodně nadřeli. Právě Hudáček byl klíčovou postavou na konci druhé třetiny, kdy svými brankami otočil stav z 2:3 na 4:3. I díky čtyřem využitým přesilovým hrám mají Severočeši v čele tabulky uctivý náskok deseti bodů před Mladou Boleslaví.

Michal Birner a Libor Hudáček
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Bylo to hodně náročné utkání. Kladno bojuje o život, o to těžší bylo se proti němu prosadit. V zápase padlo hodně gólů, chvílemi to bylo dost nahoru dolů. Soupeř potřeboval bodovat a podal velmi dobrý výkon. My jsme však výborně odehráli přesilovky i oslabení a to zápas rozhodlo," řekl po utkání Hudáček.

"Může to být pro nás cennější, že jsme museli o body bojovat až do samého konce. Kdybychom vyhráli, jak se říká v suchém triku, tak nám to tolik nedá. Jsou to cenné tři body, jsme rádi, že jsme potěšili vyprodanou arénu vítězstvím," liboval si rodák ze Spišské Nové Vsi.

Bílí Tygři otočili stav už z 0:1 a zejména ve druhé části byli jednoznačně lepší. Soupeře přestříleli 14:4. Po hodně kuriózní trefě Davida Stacha z 35. minuty ale šli do vedení 3:2 paradoxně Kladenští. To však netrvalo příliš dlouho a právě slovenský reprezentant ještě do druhé přestávky skóre otočil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Kladno

"Druhá třetina byla z naší strany nejlepší. Byli jsme velmi aktivní a hodně času jsme trávili v útočném pásmu. Vypracovali jsme si dost šancí a byla pouze otázka času, kdy nám tam nějaký gól spadne. Možná nás nakopla a víc namotivovala i soupeřova šťastná branka," prohlásil centr první liberecké formace.

Hudáček má také možnost díky nastříleným 27 brankám překonat klubový rekord, který drží ze sezony 2013/2014 Martin Bartek. Ten tehdy skóroval 28krát. Na jeho překonání bude mít držitel stříbrné medaile ze světového šampionátu z roku 2012 k dispozici ještě sedm utkání.

"O tom jsem ani nevěděl, slyším to poprvé. Uvidíme, jak to půjde dál, snad ještě nějaký gól přidám. Nijak se tím ale nestresuju," uvedl liberecký střelec, který byl v zápase blízko třetímu hattricku v sezoně. Trestné střílení, nařízené po faulu na unikajícího Jana Ordoše, ale v závěru zápasu neproměnil.

"Na hattrick jsem samozřejmě myslel, navíc když mě trenér poslal na trestné střílení. Musím se na to ještě znovu podívat na videu, ale myslím, že jsem se dostal moc blízko gólmana a už jsem nedokázal puk dostatečně zvednout. Mrzí mě to a je to škoda, ale jede se dál," řekl Hudáček.

Další utkání čeká Severočechy v pátek, kdy jedou do Olomouce. Bílí Tygři porazili Hanáky ve všech třech vzájemných zápasech v ročníku a uspět budou chtít i tentokrát. Liberecký forvard však očekává, že Olomoučtí nedají svou kůži lacino.

"Čeká nás velmi těžký zápas. V Olomouci je to stále náročné, nejspíše bude vyprodáno a lidé budou domácí tlačit dopředu. Musíme jít do zápasu s pokorou. Hlavně se soustředit, abychom nedostávali tolik branek jako v posledních několika zápasech. Myslím, že to bude z naší strany trochu jiné utkání oproti tomu, jak hrajeme doma," dodal Hudáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články