Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Pardubice zlomily zlínské prokletí, podesáté už neprohrály a vydřely tři body

Devět zápasů za sebou pardubičtí hokejisté se Zlínem prohráli, v neděli jejich černá série skončila. Pardubičtí hráči zvítězili 3:2 a vzdalují se poslednímu místu, které znamená sestup do první ligy. Pardubice vyhrály potřetí za sebou, odskočily poslednímu Litvínovu a dostihly bodově Kladno. 

Libor Kašík
zdroj: ČT4 autor: Josef Vostárek

"Povedl se nám vstup do utkání a výsledek 2:0 po první třetině byl pro nás fantastický. Soupeř ve druhé třetině přidal, zatlačil nás a zaslouženě vyrovnal, takže se rozhodovalo v poslední třetině. Při naší přesilovce jsme si vzali jednobrankové vedení zpět a až do závěru o něj bojovali. Za tři body jsme hrozně rádi, drží nás ve hře o záchranu," ohlédl se za utkáním domácí kouč Milan Razým.

Už po deseti sekundách se před hostujícím gólmanem Kašíkem zjevil osamocený Tybor, ale šanci mu překazil faul. Následnou přesilovku Dynamo nevyužilo, a tak skóre otevřel až ve čtvrté minutě Zacharčuk, který se při hře čtyři na čtyři prosadil ranou od modré čáry. Kantora poprvé zaměstnal Honejsek, ale neuspěl. Stejně dopadl o chvíli později dorážející Okál.

Dynamo bylo po většinu první třetiny aktivnější a velkou možnost zahodil Tybor, který po Vondrkově perfektním pasu před branku minul. Zlín se poté dostal na chvíli do tlaku a solidní příležitosti neproměnili Köhler a Novotný. V závěru první části předvedl při oslabení skvělou práci Poulíček, který přesprintoval celé hřiště, aby byl včas na zadní tyči, odkud usměrnil do sítě Vondrkův pas.

Druhá část byla z obou stran více bojovná, což z pohledu skóre hrálo do karet Zlínu. Ve 24. minutě Buchta pohotově dorazil do sítě puk vyražený Kantorem a snížil. Pardubice si mohly vzít dvoubrankové vedení zpět, jenže Vondrka v přečíslení dvou proti jednomu pálil pouze do Kašíka, a tak znovu udeřili hosté. Claireaux dostal ve 36. minutě mezi kruhy prostor ke střele a trefil se parádně pod horní tyčku.

Zcela otočit skóre mohli hosté při přesilovce na začátku třetí třetiny, ale Herman, Dufek i Okál své velké šance promarnili. "Je znát, že Pardubice hrají na krev, jde jim o všechno. V takových zápasech rozhodují maličkosti. Udělali jsme zbytečnou chybu v přesilovce, kterou soupeř potrestal. Za stavu 2:2 jsem měl při další přesilovce velkou šanci, ale bohužel jsem ji nedal, mělo to být 3:2 pro nás, místo toho daly gól Pardubice," mrzelo Zdeňka Okála.

Naopak Dynamo svou početní výhodu zužitkovalo, když se zblízka trefil Tybor, a osm minut před koncem znovu vedlo. Zlín vrhl síly do útoku, ale než si stačil vypracovat soustavný tlak, fauloval Buchta unikajícího Tybora a Pardubičtí si i díky početní převaze závěr zápasu pohlídali.

"Dneska jsme nebyli lepším týmem. Druhá třetina nám nevyšla a třetí také nebyla podle představ. Chvíli jsme si s fanoušky užili slávu, ale všechno pokračuje dál. Každý zápas hrajeme o život, je tam nervozita, i já ji cítím, ale dneska jsme to zvládli a máme obrovskou radost," jásal útočník vítězů Tomáš Rolinek.

HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Zacharčuk (Tybor, J. Kolář), 20. Poulíček (Vondrka, J. Kolář), 52. Tybor (Vondrka, J. Kolář) - 24. Buchta (Dufek, Claireaux), 37. Claireaux (Dufek). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:5, navíc Kubiš (Zlín) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7435.

Pardubice: Kantor - Ivan, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - M. Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Řezníček - Dufek, Claireaux, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - J. Ondráček, Fryšara, Köhler - P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články