Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Máme problémy s hlavou. Naši kluci nejsou úplně v nejlepší fazoně, ale věříme jim, řekl trenér Hlinka

Na lavičce Sparty seděli její bývalí hráči, ale ani oni zatím matné výkony mužstva nenapravili. Jaroslav Hlinka s Petrem Tonem a Františkem Ptáčkem vedli Pražany ve 42. kole extraligy, ale na ledě Třince museli s týmem strávit porážku 1:5.

Jaroslav Hlinka na lavičce Sparty
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Teď jsou výsledky špatné, mužstvo se propadá tabulkou, kluci jsou pod dekou. Z přemíry snahy potom někde propadáme, děláme systémové chyby, že třeba najednou vyrazíme dva na kotouč," uvedl Hlinka.

Podle jeho slov je bezprostředně po zápase těžké popsat, kde vězí problém. V Třinci ale rozhodly přesilovky. Domácí využili všechny tři, Sparta neproměnila žádnou ze sedmi, navíc prohýřila za stavu 0:2 i 76 sekund pět na tři.

"Když se mužstvo dostane do takové krize, je třeba se chytit v nějakém zápase. My přesilovky třeba nehráli zle, nějaké šance jsme měli, ale je vidět, že i v koncovce jsme křečovití a nemáme lehkost," pokračoval Hlinka. "Třinec hraje v tuhle dobu výborný hokej a na rozdíl od nás jsou v pohodě. Na našem výkonu bylo znát, že máme trošku problémy s hlavou a že naši kluci nejsou úplně v nejlepší fazoně, a to se projevilo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Sparta

Zda duo sparťanských funkcionářů zůstane na střídačce i příští zápas, Hlinka ještě neví. "Uvidí se v sobotu. Dořeší se to," řekl. A jak si na střídačce rozdělili role? "Já měl na starosti útočníky, Franta Ptáček obránce a Petr (Ton) víceméně na nás dohlížel. Říkal své poznatky," upřesnil.

Ještě pár hodin zbývá, než se uzavře přestupní období. K hráčským změnám by ale v pražském klubu už nemělo dojít. "Chceme dát mužstvu klid. Klukům, co jsou tady, věříme. Měli výbornou první půlku sezony, věříme, že se to vrátí. Věříme, že se to stabilizuje a naše výsledky půjdou nahoru," vysvětlil Hlinka, který je v klubu sportovním manažerem.

Podle jeho slov je důležité, aby se Spartě vyprázdnila marodka - v Třinci například postrádala obránce Jana Košťálka, Jana Piskáčka a Milana Jurčinu, v útoku zase scházeli například David Tomášek, Vladimír Růžička a dlouhodobě i Marek Kvapil. "Chybí nám dost klíčoví hráči. Vím, že ale chybí všem mužstvům, není to v žádném případě nějaká omluva. To k hokeji patří, ostatní týmy mají stejné problémy jako my," podotkl.

Hlinku alespoň potěšil výkon ve třetí třetině, od které Sparta nastoupila v brance s Adamem Wolfem. "Chytal výborně, situaci zvládnul. Šel tam v obtížné situaci, navíc tady v Třinci. Jsme za něj rádi, že si premiéru odbyl. Mužstvo v poslední třetině celkem podržel," řekl Hlinka na adresu Wolfa. "Vážíme si toho, že jsme ale zápas nezabalili. Třetí třetina byla naše nejlepší, i když jsme si samozřejmě vědomi, že za daného stavu (0:4) si to už domácí víceméně hlídali," dodal.

Sparta s pozicí gólmanů ale nemá problém, nedávno ji posílil ještě Michal Neuvirth. "Michal trénuje. Měl by se připojit teď k Matěji Machovskému a až se vrátí po zranění Kuba (Sedláček), měli by tvořit trojici gólmanů, se kterou půjdeme do play-off," dodal Hlinka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články