Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Litvínovská krize se prohlubuje. Musíme z té díry nějak vylézt, burcuje Kašpar

Záchranářský souboj proti Vítkovicím nezvládli a po porážce 3:5 ve 37. kole extraligy neuspěli pošesté v řadě. Litvínovští hokejisté se tak nadále trápí a situace je vážná. Jelikož Pardubice také prohrály, zůstává rozdíl mezi oběma týmy na chvostu tabulky jednobodový, naopak dvanáctí Ostravané oběma soupeřům odskočili.

Zklamaní hráči Litvínova
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

"Chtěli jsme tady bodovat, týmy okolo nás musíme porážet. Vítkovice nám teď bohužel o pár bodů odskočily, takže se musíme soustředit na další zápasy, které nás čekají," řekl litvínovský útočník Lukáš Kašpar.

Severočeši přitom začali slibně. V první třetině si dokázali vytvořit solidní tlak, soupeře přestříleli v poměru 18:8, do kabin přesto šli za nepříznivého stavu 1:2. "Tady se zápas lámal. Domácí jsme skoro nepustili k puku, jenže Vítkovice bohužel daly ze dvou šancí dva góly a my už jsme ve druhé třetině moc dobře nehráli. Tam se asi celé utkání zlomilo," uvedl Kašpar, který dal Litvínovu v polovině utkání naději na zvrat.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Litvínov

V čase 30:02 tečoval Ščotkovu střelu a srovnal na 2:2. Kašparův gól pak rozhodčí prověřovali u videa. "Byl jsem si jistý, že bude platit. Neměl jsem pocit, že jsem puk zasáhl nad břevnem," tvrdil mistr světa z roku 2010. Z některých záběrů se zdálo, že kotouč zasáhl spíš rukavicí, to ale odmítl. "Bylo to hokejkou."

Litvínovské krizi a situaci v dolní části tabulky se věnoval Hokej fokus podcast:

Severočeši mají po další porážce na poslední Dynamo stále těsný náskok - jediný bod. "Musíme konečně vyhrát nějaký zápas. Je to těžké, hodně se o tom bavíme. Musíme z té díry nějak vylézt. Jsou části zápasu, kdy hrajeme hodně dobrý hokej, třeba jako tady v první třetině, ale stejně prohráváme 1:2. Je to nepříjemné," řekl Kašpar.

Litvínov tak zůstává v ohrožení sestupem. "Týmy na chvostu o tom určitě dost přemýšlí. Bohužel to tak je a my se s tím musíme nějak vypořádat," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články