Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Pardubice sahaly proti mistrovi po bodu, ale Třinec táhl tříbodový Wolski

Třinecký fenomén Wojtek Wolski nepřestává udivovat. Útočník Ocelářů přispěl ve 37. kole extraligy k výhře 3:2 proti Pardubicím dalšími dvěma góly, když se prosadil v přesilové hře a také z trestného střílení, a navrch přidal i nahrávku na vítěznou branku Ondřeje Kovařčíka. Dynamo tak zůstává poslední se ztrátou jednoho bodu na třináctý Litvínov.

Wojtek Wolski z Třince před brankou Pardubic
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Oba góly Dynama vstřelil Patrik Poulíček. Pardubicím k bodovému zisku nepomohl ani Tomáš Rolinek, který nastoupil poprvé po návratu z druholigového Vrchlabí.

"Škoda jen, že jsme neproměňovali šance, ale naštěstí jsme to zlomili v přesilovce. Na začátku třetí třetiny jsme dostali rychlý gól a kluci byli zaskočení, ale makali a bojovali až na hraně a nakonec jsme to zvládli," uvedl Marek Zadina, trenér Třince.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Třinec

Utkání nabídlo dva velké návraty. Dres Dynama poprvé od 15. září oblékl někdejší kapitán Tomáš Rolinek a vůbec premiérový start v této sezoně zaznamenal po zranění třinecký kanonýr Martin Růžička. Právě obávaný střelec měl první šanci zápasu, když v přesilovce zůstal osamocený před Kantorem, ale ten se stihl včas přesunout. Pardubice odpověděly ranou do horní tyče, kterou vyslal Poulíček.

Při další přesilovce Ocelářů svou šikovnost poprvé ukázal Wolski, když nerušeně projel středem až do zakončení a o radost ho připravil až skvělý zákrok Kantora. Sám před Kváčou byl i na druhé straně Mandát, který ještě neuspěl, ale v 19. minutě přesně s koncem přesilové hry napřáhl na modré čáře Holland a kotouč do sítě tečoval Poulíček.

Třinec ve druhé třetině přidal a soupeře několikrát zatlačil do defenzivy. Douderův tvrdý pokus ještě Kantor lapil, ale v polovině zápasu ho překonal Wolski, který se po drtivém tlaku v početní výhodě trefil od modré čáry. Vrátit Dynamu vedení mohl Kousal, jenže kotouč z ideální pozice napálil jen do Kváči. Ve 37. minutě pak Voráček před vlastní brankou sevřel puk do ruky a nařízené trestné střílení proměnil s ledovým klidem Wolski.

Do třetí třetiny Dynamo vlétlo s ofenzivní chutí a po Tyborově neproměněné šanci vyrovnal svou druhou brankou Poulíček, který se trefil hezky o břevno. Domácí hráči byli i nadále aktivnější, ale Třinci stačil jediný protiútok, aby se dostal do vedení. V 52. minutě střelou po ledě Kantora nachytal Ondřej Kovařčík. Velkou šanci na vyrovnání a hattrick nevyužil Poulíček, a protože Dynamu nevyšla ani hra bez brankáře, Třinec těsný náskok udržel.

37. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Poulíček (Holland, M. Látal), 42. Poulíček (Kusý, Holland) - 30. Wolski (Martin Růžička, M. Stránský), 37. Wolski z trestného střílení, 52. O. Kovařčík (Wolski, Roth). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Jindra, Zíka. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 7294.

Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Ivan, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Mandát - Svačina, Harju, O. Machala - M. Látal, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Třinec: Kváča - Krajíček, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Roth, Gernát - Martin Růžička, P. Vrána, Wolski - Hrňa, Marcinko, M. Stránský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Polanský, Adamský - od 21. navíc Hrehorčák. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články