Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Mladá Boleslav nedovolila Karlovým Varům přiblížit se v tabulce, Zbořil se blýskl dvěma góly

Souboj dvou týmů na hraně šestky v rámci 37. kola extraligy mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví vyzněl lépe pro Středočechy, kteří zvítězili 4:2 a odskočili soupeři na rozdíl devíti bodů. Zároveň si tím pojistili čtvrtou příčku, zatímco Západočeši zůstali sedmí. V utkání se dařilo prvnímu mladoboleslavskému útoku, Adam Zbořil dal dva góly a Pavol Skalický zaznamenal tři body.

Utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

"Hned na začátku třetí třetiny po špatné domluvě obránců a gólmana jsme dostali druhou branku. Od té chvíle se mužstvo zdravě nabudilo a bylo z něj cítit, že tady nechce prohrát, protože Vary samozřejmě přitlačily a cítily svoji šanci. Byl to vyrovnaný zápas, který se mohl přiklonit jak k domácím, tak k nám. Byli jsme šťastnějším týmem," prohlásil Radim Rulík, trenér Mladé Boleslavi.

Hned v úvodu měl šanci domácí Flek, který z bezprostřední blízkosti minul. Na druhé straně ztroskotal na Novotném Šťastný. I po zbytek úvodního dějství byla Mladá Boleslav aktivnější a nebezpečnější. Zatímco domácí Peterse prakticky neohrozili, mohli jít Středočeši do vedení po opakovaných střelách Skalického a Zbořila i po příležitosti Radima Zohorny, který v 19. minutě bekhendovou kličkou nevyzrál na karlovarského gólmana.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

Ve druhé části nejdříve zahrozili domácí Stříteský a Rachůnek, ale ve 32. minutě se radovali Mladoboleslavští. Po Najmanově střele se prosadil z dorážky Flynn. Za 122 sekund hosté zvýšili. Graňák chyboval a Novotného prostřelil mezi betony Zbořil.

Frustrovaný Graňák obdržel ve 39. minutě dvě minuty za držení a za následné protesty i osobní desetiminutový trest. Ale dočkal se radosti na trestné lavici. Šest sekund před druhou pauzou snížil ve vlastním oslabení po přihrávce Skuhravého Vondráček.

Energie vyrovnala ve 43. minutě, kdy se po závaru před Petersem prosadil Rachůnek. Hned po vhazování mohl vývoj zápasu otočit Gríger, ale svůj samostatný únik neproměnil. Trenéři hostů Rulík s Paterou si ve 45. minutě vyžádali oddechový čas, aby otupili tlak Energie.

Převaha domácích sice pokračovala, ale v 51. minutě po protiútoku našel Klepiš Zbořila, který střelou z pozice mezi kruhy vrátil Bruslařskému klubu vedení. Západočeši se při Vondrkově vyloučení snažili ještě odpovědět i odvoláním Novotného tři a půl minuty před koncem, ale Skalický do prázdné branky pečetil vítězství hostů.

37. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 40. Vondráček (Skuhravý), 43. T. Rachůnek (Gríger, Flek) - 32. Flynn (O. Najman, P. Kousal), 34. A. Zbořil (Skalický, Ševc), 51. A. Zbořil (Klepiš, Skalický), 59. Skalický (A. Zbořil). Rozhodčí: Hradil, Obadal - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:6, navíc Graňák (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0 Diváci: 3774.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Černoch, Šik - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Mladá Boleslav: Peters - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Klikorka - Klepiš, A. Zbořil, Skalický - D. Šťastný, Jeglič, R. Zohorna - Vondrka, Bičevskis, Lunter - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články