Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liberecká lehká jízda srazila Kometu Brno a už vede tabulku

Rozjetý Liberec nezbrzdila ani Kometa Brno. Ve šlágru 36. kola hokejové extraligy Bílé Tygry, kteří doma vyhráli jedenáct zápasů za sebou, nezastavila ani Kometa a ti přidali dvanáctý zápas. Ten znamenal, že na špici tabulky předstihli o skóre Spartu, která má ještě o čtyři zápasy víc. Bílí Tygři rozhodli zápas třemi góly v poslední třetině a dvěma trefami se na tom podílel Hudáček. 

Liberec - Brno
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberec vstoupil do utkání aktivně a hned od začátku se tlačil před Čiliaka. Brněnský brankář si poradil s průnikem Zachara i střelou Graborenka. Na opačné straně zahrozil Plášek, v dobré pozici ale přestřelil.

Poté se ke slovu dostali znovu domácí, Čiliak měl plné ruce práce s ranou Knota i dorážkou Bulíře. První přesilovku si v polovině úvodní třetiny zahráli Tygři a dokázali ji proměnit ve vedoucí gól. Marosz nabil na modrou čáru Kotvanovi a jeho dělovka se zastavila až v síti. Severočeši měli i nadále více ze hry, Bulířovu střelu ale zneškodnil Čiliak.

Do druhého dějství vstoupilo Brno v početní výhodě, Hrachovinu ale prakticky neohrozilo. Až po skončení přesilovky měl dobrou šanci Horký, mířil ale těsně mimo. Udeřili tak znovu domácí, na dvoubrankový rozdíl zvýšil tvrdou ranou obránce Knot.

Snížit mohl Kusko, samostatný únik ale neproměnil. Na druhé straně se do brejku dostal Marosz a při zakončení byl faulován Němcem. Rozhodčí nařídili trestné střílení, sám faulovaný hráč ale proti Čiliakovi neuspěl. Poté byl blízko gólu Plekanec, Hrachovina s vypětím všech sil odolal. V závěru druhé třetiny měla Kometa k dispozici téměř minutu dlouhou přesilovku pět na tři, domácí se ale ubránili.

"Podali jsme velmi dobrý výkon. Hráli jsme hodně zodpovědně, brankář to vzadu zavřel a Brno jsme skoro k ničemu nepustili," pochvaloval si domácí obránce Ladislav Šmíd.

Třetí část začala náporem domácích, kteří záhy přidali třetí branku. Graborenkovu střeluvyrazil Čiliak pouze k nekrytému Musilovi, který dorážkou poslal Bílé Tygry do třígólového vedení. A pro Kometu bylo ještě hůř.

Po faulu Rákose hráli Severočeši další početní výhodu a Hudáček dorážkou vlastní střely přidal již čtvrtý gól domácích. Brněnští byli jako opaření a pátý gól Liberce měl na hokejce Najman, proti Čiliakovi ale neuspěl. Domácí se ale páté branky dočkali, po Bulířově přiťuknutí se podruhé v utkání prosadil Hudáček.

"Liberec byl jasně lepší, bylo to o jednom týmu. Nám se utkání nevydařilo, nehráli jsme to, co jsme zamýšleli. Měli jsme jen pár spíše takových pološancí, jinak nás domácí k ničemu nepustili a naprosto zaslouženě vyhráli," uznal útočník Komety Tomáš Plekanec.

Liberecký kouč Patrik Augusta byl po zápase spokojený. "Odehráli jsme povedený zápas. Měli jsme dobré speciální formace, přesilovky i oslabení se nám podařila, a to položilo základ k dnešnímu vítězství. V klíčových momentech, kdy se utkání lámalo, jsme udrželi chladnou hlavu."

Brněnský asistent hlavního kouče Kamil Pokorný viděl porážku takto. "Úvod utkání byl vyrovnaný, po prvním vstřeleném gólu ale získal Liberec převahu. Na začátku druhé části jsme brzy dostali gól a pak jsme si ani nepomohli přesilovkou pět na tři. Ve třetí třetině jsme chtěli zápas zdramatizovat, dostali jsme ale třetí branku ze standardní situace. Pak už se utkání definitivně překlopilo na stranu domácích a ti po zásluze vyhráli."

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 11. Kotvan (Marosz), 24. Knot (Lenc, Kotvan), 42. A. Musil (Graborenko), 49. L. Hudáček (Bulíř), 54. L. Hudáček (Bulíř). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 3:5, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 7126.

Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, L. Hudáček, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Průžek, A. Musil, J. Vlach - A. Najman. Trenér: Augusta.

Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Baranka, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, J. Hruška, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Plášek - Horký, Rákos, Orsava - Kucsera, Kusko, Dočekal. Trenér: Zábranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články