Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hradec Králové našel formu. Třetí výhru v řadě si připsal ve Zlíně, kde trestal z brejků

Trpělivě si počkali na své příležitosti a z rychlých úniků trestali. Zdá se, že hokejisté Hradce Králové se už srovnali se systémem a poznatky kouče Vladimíra Růžičky. Třetí vítězství za sebou zaznamenali v utkání 25. kola extraligy na ledě Zlína, a to jasně v poměru 4:0. O tři góly z rychlých kontrů se postarali Jordan Perret, Radek Pilař a Radovan Pavlík. Čtvrtým čistým kontem v sezoně se blýskl brankář Marek Mazanec.

Hradecký Radek Pilař dává gól Liboru Kašíkovi z brejku
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"Jsme rádi, že se nám podařilo dát opět góly. Snad jsme to protrhli. Hráli jsme zodpovědně, kluci měli dobrý pohyb. Skvěle nám chytal brankář Marek Mazanec, který nás v důležitých momentech podržel," prohlásil kouč hostů Vladimír Růžička.

Úvod utkání zachytili lépe hosté, vyloučení Freibergse sice ještě nepotrestali, v 8. minutě už ale vedli po trefě Perreta. Francouzský útočník se dostal za obranu Zlína a překonal ne úplně dobře postaveného brankáře Kašíka.

Domácí měli možnost dostat se do hry při následných dvou početních výhodách, nějak výrazněji však Mazance neohrozili. A tak se znovu radovali Východočeši - v čase 15:40 propálil Kašíka při vyloučení Šlahaře obránce Šalda, který si tak připsal první gól v extralize.

"Dostávám hodně prostoru na přesilovce, za což jsem rád. Nějak moc jsem nemířil, prostě jsem to tam bouchnul. Byl to super pocit, fakt parádní," radoval se Radim Šalda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy trenérů Zlín - Hradec Králové

Zlínským v zápase nevycházelo vůbec nic, šest minut po začátku prostředního dějství prohrávali již 0:3 po trefě Pilaře. Duel pokračoval stále podle stejných not, dlouho se nic zajímavého nedělo a pak skóroval Hradec. V čase 35:51 zakončil svůj únik střelou pod horní tyč Radovan Pavlík.

Zápas se poté prakticky již jen dohrával a mnoho diváků ve třetí třetině opustilo Zimní stadion Luďka Čajky. "Celkově to z naší strany bylo špatné, musíme se fanouškům omluvit. Když si vzpomenu, kolik jsme měli špatných nahrávek... Nedali jsme si dvě přesné po sobě. Bylo to jak nějaký pouťák 3. srpna," řekl útočník domácích Bedřich Köhler.

Hosté měli zásluhou Jergla či Perreta možnost ještě navýšit své vedení, Kašíka ale nepřekonali. Mrzet je to ale nemuselo, tři body bez problémů získali. Hradec proti Zlínu uspěl po předešlých třech prohrách.

"Konečně jsme se odpíchli, poslední dobou jsme hráli špatně, ale vypadá to, že snad si nám to sedá. Podařilo se nám navázat na dobrou první třetinu, s čímž jsme měli třeba dříve problém," dodal Šalda.

"Z naší strany to nebylo dobré, trápili jsme se, nemohli jsme se dostat do hry. Nedařilo se nám ani v přesilovkách, ale takový zápas někdy prostě přijde. Nedá se s tím nic dělat," uvedl domácí kouč Robert Svoboda.

Berani Zlín - Hradec Králové 0:4 (0:2, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Perret (Koukal, Linhart), 16. Šalda (Cingel), 26. Pilař (Cingel), 36. R. Pavlík. Rozhodčí: Mrkva, Zrnič - Zgonc (oba Slovin.), Bryška. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Diváci: 4021.

Sestavy:

Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Buchta, Freibergs, Ferenc, Gazda, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Köhler - Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Pilař - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Koukal, Perret - K. Klíma, Dragoun, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička, T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články