Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Třinec vyhrál v Hradci 4:1, řádila třetí formace Ocelářů

Hradecké trápení proti mistrovskému Třinci pokračuje. Východočeši dokázali Ocelářům ve třech zápasech vstřelit v základní hrací době jediný gól. Postaral se o něj Petr Koukal, pouze tím však zmírnil domácí porážku 1:4. Na úspěchu Slezanů se rozhodující měrou podílela třetí formace, která byla u všech branek. Dva góly a asistenci si připsal Michal Kovařčík. Hradec prohrál počtvrté za sebou.

Michal Kovařčík se raduje se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Rozhodně bych neřekl, že jsem rozhodl já. Jsem jen rád, že jsem dal dva góly v přesilovce, které nám určitě pomohly. Dnes to ale spíše vychytal Petr Kváča," ocenil Michal Kovařčík výkon gólmana Ocelářů, jenž si připsal 26 úspěšných zákroků.

Do první šance utkaní se dostali domácí, tečovaná střela Cibulskise ale skončila mimo. V páté minutě byl vyloučený Cingel a Oceláři toho využili k otevření skóre. Pohotovou dorážkou se o to postaral Michal Kovařčík.

Při Polanského trestu se do dvou slibných příležitostí dostal Pavlík, Kváču ale nepřekonal. Krátce před koncem první třetiny Slezané své vedení navýšili, po krásné kombinaci bratří Kovařčíků skóroval starší Ondřej.

"Už dlouho jsme neudělali takovou akci," usmíval se Michal Kovařčík. "Slyšel jsem, jak na mě řve a dával jsem mu to z první. A tím, jak to bylo trochu dozadu, tak spláchl jednoho beka a dostali jsme se do situace dva na jednoho," popsal vydařenou kombinaci.

Ve 23. minutě mohl přidat třetí gól Ocelářů Hrehorčák, Mazance však nepřekonal. Třinečtí následně vcelku jistě bránili náskok a domácím se nedařilo vytvořit si výraznější převahu.

V polovině utkání ale po Červeného přihrávce snížil před brankou osamocený Koukal. Tým kouče Varadi inkasoval poprvé po dvou zápasech s nulou. Hosté však dokázali na snížení rychle odpovědět, chybnou rozehrávku využil Hrehorčák.

Východočeši se tlačili do útoku, snažili se zkorigovat výsledek, třinecká obrana a pozorný Kváča ale byli proti. Ve 48. minutě Cibulskis v přesilovce trefil jen tyč.

"To byla ukázka, jak to vypadá, když funguje hlava. Oni dali v přesilovkách dva góly a rozhodli zápas. Když jsme to my konečně sehráli trošku dobře, tak to narveme do břevna," řekl Petr Koukal. "Mohlo to být 3:2. Když se ale nedaří, tak se puk neodrazí," dodal Koukal.

Úřadující mistr zápas dovedl zkušeně do vítězného konce, při Vopelkově vyloučení se navíc podruhé trefil Michal Kovařčík. Smůlu domácích v koncovce podtrhnula další tyč po Cingelově střele.

"V hlavách už to je, že bychom měli zabrat a vyhrát. Doufal jsem, že repre pauza a poté vybojovaná výhra nad Mannheimem nás trošku zklidní, ale nestalo se. Nikdo jiný než my sami nám nepomůže. Musíme se z toho nějak vyhrabat," řekl Koukal.

Hradec Králové - Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 30. Koukal (Červený) - 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 4219.

Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda - Jergl, Koukal, Červený - Smoleňák, Kubík, M. Chalupa - Paulovič, Rákos, Perret - Vopelka, Cingel, Kevin Klíma. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Třinec: Kváča - Kundrátek, Gernát, M. Doudera, Zahradníček, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Kofroň, Polanský, Adamský - Hrňa, Š. Novotný, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články