Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlepšili jsme obranu, ale Vejmelku jsme ani neohrozili, litoval kapitán Sparty Řepík

Pražská Sparta začala extraligovou sezonu bláznivě. V prvních dvou zápasech vstřelila 14 branek, ale získala pouze poloviční počet možných bodů. Následující týden přišlo gólové vystřízlivění, jež vyvrcholilo v divácky exponovaném šlágru v Brně. Hokejisté z hlavního města se neprosadili ani jednou. Podle svého kapitána Michala Řepíka sice zlepšili obranu, ale v útoku byli mizerní, a tak jsou v tabulce až desátí.

Proti Plzni se Řepík ještě střelecky činil, ale proti Brnu přišlo vystřízlivění
zdroj: ČT4

"Kometě nevyšel start do soutěže. Proti nám je to od ní vždycky vyhecované. Byla na nás perfektně připravená. Měli jsme tam nějaké šance, ale nedali jsme góly. Hlavně na konci druhé třetiny jsme mohli snížit, což by zápas zdramatizovalo," řekl Řepík a poukázal na šanci Vladimíra Růžičky. "My jsme do nich tlačili, jenže další velké šance jsme neměli. Oni zaslouženě vyhráli," uznal reprezentační útočník.

Vítězný gól padl už v 31. vteřině zápasu, kdy puk za Sedláčkova záda protlačil Holík. Stalo se tak po opožděném začátku, kdy se protáhl slavnostní ceremoniál s loučícím se kapitánem Brna Čermákem, nicméně Řepík na to vinu neházel. "Bylo to dlouhé, ale pro oba týmy stejné. Nezvládli jsme napadání, dva jsme tak propadli a oni si to tam náhodně strčili," popsal sparťanský kapitán Holíkův gól, což byl víceméně klíčový moment střetnutí.

Střelecký zmar hostů byl nejvíce patrný ve druhé třetině, kdy měli výhodu čtyř přesilových her, ale nic z toho nevytěžili. "Ani jsme Vejmelku pořádně neohrozili. Někdy ani není třeba dát gól, ale může to nastartovat tým - jsou tam střely, vytvoříme si tlak, což se nestalo," litoval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kometa Brno - Sparta Praha

"Nehráli jsme dobře, což platilo celé dvě třetiny. Paradoxně nejlepší byla až poslední dvacetiminutovka, ale to proti tak zkušenému týmu je to málo," uvedl Řepík.

Další rozdíl viděl zkušený forvard v osobních soubojích. "V mnoha z nich byli Brňané zarputilejší než my. Oni jich víc vyhráli, my jsme hráli málo na puku a jen jsme jej honili. Bylo to pro nás těžký," mínil.

Po třech divokých zápasech, v nichž Sparta dala dvakrát sedm a jednou čtyři góly, tentokrát vyšla naprázdno. "Bylo to divoký. Hlavně nás mrzí druhý zápas v Liberci, kdy jsme ztratili vedení 6:2. Po Liberci jsme se snažili zapracovat na obraně - to se nám sice povedlo, ale nedali jsme nic vepředu," zakončil Řepík.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články