Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Třinec vede finále, ale Adamský dál burcuje: Musíme zlepšit první třetinu, k ničemu je nepustit

Více než měsíc čekal na gól v play-off. Útočník Třince Martin Adamský se prosadil hned v prvním utkání play-off extraligy proti Vítkovicím a nyní až ve třetím finále proti Liberci. V úvodu třetí třetiny pláchl obraně, zvýšil na 3:1 a Oceláři už utkání dovedli do vítězného koce 4:1. Adamský míní, že Oceláři musejí v utkání číslo čtyři ještě přidat. Přímý přenos čtvrté finálové bitvy můžete sledovat na programu ČT sport či webu ctsport.cz dnes od 16:40.

Útočník Ocelářů Třinec Martin Adamský
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Musíme do toho jít ještě lépe než v pondělí. Sice je pravda, že jsme je přestříleli, ale oni ujeli a dali jeden gól. Z naší strany první třetina nebyla moc dobrá. Bude to úplně nový zápas, musíme do toho jít naplno a trochu lépe než v pondělí," řekl Adamský.

Sedmatřicetiletý veterán tvrdí, že Ocelářům pomůže k rychlejší regeneraci sil i domácí prostředí. "Za mě musím říct, že na milion procent. Je super, že se zase vyspíme doma. Moje postel je moje postel. Vozím si jinak svůj polštář, ale postel mi nedovolí vzít do pendolina," usmál se třinecký útočník, který v play-off ve 14 zápasech dvakrát skóroval a na dva góly přihrál.

Třinečtí se v sérii znovu ujali vedení a dnes zaútočí na třetí výhru. "Ale musíme zlepšit tu první třetinu. Nepustit je k ničemu, zvýšit tempo hry. Myslím, že na nás byly znát i ty dva dny volna, že jsme to trochu po té první třetině rozbruslili a pak už jsme byli lepším týmem," řekl Adamský, po jehož brance Třinec v úvodu třetí části odskočil na 3:1.

"Byl jsem rád, že jsem to trefil, protože jsem už zkoušel hodně blafáků do bekhendu a Frodl mě (v semifinále) furt vychytával. Tak jsem si řekl, že na to kašlu a budu raději střílet," popsal svůj gól zkušený útočník, který má nyní šanci zopakovat zisk mistrovského titulu s Třincem po osmi letech.

Adamský už byl u první zlaté oslavy Ocelářů v roce 2011 po vítězné sérii s Vítkovicemi. "Tak nikdo z nás nemyslí. Je před námi čtvrtý zápas. Vedeme 2:1, hrajeme doma a byli bychom rádi, kdybychom i další zápas vyhráli, ale víme, že Liberec udělá vše pro to, aby nám to překazil," podotkl Adamský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články