Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Poslední dobou jsme víc mluvili, než hráli, řekl liberecký bek Šmíd

Marně burcoval před poslední třetinou spoluhráče. Marně se obránce Ladislav Šmíd snažil probudit liberecké hokejisty, kteří ve třetím finálovém zápase extraligy vedli, ale nakonec prohráli 1:4 a na zápasy tak za Třincem zaostávají v sérii 1:2.

Ladisalav Šmíd
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Je to stejné jako po prvním zápase. Opět jsme nebruslili. Nevím, jestli jsme se báli vyhrát. Třinec se lépe pohyboval a od toho se vše odvíjí. Přečíslovali nás. Takovému týmu, jako jsou oni, musíme být celý zápas za zadkem a nedat jim prostor. A to se nestalo," řekl Šmíd po utkání.

"Na druhou stranu máme štěstí, že vedou jen 2:1 a v úterý nás čeká další zápas. Zapomeneme na to a doufám, že se připravíme úplně jinak. Zregenerujeme a doufám, že budeme hrát to, co nás zdobilo celé play-off," dodal.

Obránce s téměř 600 starty v NHL, který hrál na olympijských hrách i mistrovství světa, se snažil Severočechy vyburcovat i o druhé přestávce. "Už mě tak nějak nebavilo se na to koukat. Celou sezonu nějak hrajeme, něco nás zdobí, a ve finále od toho ustoupíme. Náš hokej je založený na bruslení, hrajeme na puku, a dnes jsme od toho ustoupili," řekl České televizi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. finále play-off Třinec - Liberec

Dál to ale se spoluhráči asi v kabině řešit nebude. "Myslím, že už jsme si všechno řekli. Poslední dobou jsme víc mluvili, než hráli. Není to o tom, že na sebe budeme ukazovat. Každý ví, jaká je jeho role v týmu. Musíme se podívat do zrcadla, opět, jako po prvním zápase, a přistoupit k tomu jinak," zopakoval Šmíd.

Na náročnou cestu nebo nervozitu se vymlouvat nechtěl. "Třinec k nám taky jel a první zápas hrál výborně. Je to finále, a i kdybych měl spát jen dvě hodiny a pak naskočit, tak je to jedno. Prostě musím předvést nějaký standard a to jsme my dnes neudělali. Dost mě to mrzí, ale jak už jsem řekl, je to jen 2:1 a v úterý máme další šanci," podotkl třiatřicetiletý hokejista.

Liberec ve Slezsku vedl 1:0, což ale neodpovídalo dění na ledě. Trenér Filip Pešán dokonce prohlásil, že si jeho tým ani nezasloužil vést. "Je to tak, nezasloužili jsme si to. Je blbé to takhle říkat, ale tak to bylo," řekl Šmíd.

Situaci by podle něj nezlepšilo, ani kdyby Jaroslav Vlach v 31. minutě proměnil velkou šanci. "Možná by nás to nakoplo, ale nevím... I kdybychom vedli 2:0, tak jsme nepředváděli, na co máme. Nevím, jestli bychom to dnes utáhli," pokrčil rameny zkušený bek.

Problémem Bílých Tygrů byl vysoký počet vyloučených hráčů, několik faulů bylo navíc v útočném pásmu. "Což je naše blbost. To není o snaze. Každý faul v útočném pásmu je hloupý a jen nás to stojí síly. Musíme si to srovnat v hlavách. Kdyby se to stalo jednou za čas, ale nám se to stává docela často," řekl Šmíd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články