Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vrátili mi chuť do hokeje, ale chci do zahraničí, řekl Kovář po vyřazení Plzně

Ani jeho třináct kanadských bodů nepomohlo hokejistům Plzně k postupu do finále extraligy. Útočník Jan Kovář s plzeňským týmem musel skousnout porážku v rozhodujícím semifinálovém utkání v Třinci 1:5.

Útočník Plzně Jan Kovář
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Indiáni nabrali rozhodující ztrátu v první třetině, kterou prohráli 0:3. "Svádí říct, že to bylo rozhodující, ale prostě jsme čtyřikrát prohráli. Paradoxně ta třetina byla docela vyrovnaná, jenže Třinci to tam napadalo. Náskok už byl velký. Nezabalili jsme to, hnali jsme se za vyrovnáním, ale bohužel to nevyšlo," řekl Kovář po utkání.    

Uznal, že Třinec postoupil zaslouženě. "Porazili nás čtyřikrát. To už není náhoda. Byli o ten kus lepší. Byla to ale hezká série, vyrovnaná. Gratuluju jim k postupu. Byla to férová série," poznamenal Kovář, který litoval, že se Plzni po dvou výhrách v úvodu série v Třinci nepovedlo vyhrát jeden zápas na domácím ledě. "My jsme věděli, že to bude vyrovnané. Bohužel. Kdybychom vedli 3:0, bylo by to samozřejmě mnohem snazší... Ale to je jedno.   

Kovář odmítl, že by jeho týmu v závěru série došly síly po náročném, sedmizápasovém průběhu čtvrtfinále s Olomoucí. "O tom to není. Podívejte se na druhou třetinu, vlítli jsme na ně. Všechny týmy jsou natrénované. Klobouk dolů před klukama," odvětil Kovář. "Třinec si udělal náskok a pak už jen bránil výsledek. To samé jsme dělali my, když jsme vedli. Dnes se jim to povedlo udržet a postoupili," doplnil.    

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 7. semifinále play-off Třinec - Plzeň

Devětadvacetiletý útočník se do Plzně vrátil v průběhu sezony ze zámoří. "Jsem rád, že jsem tady byl. Třetí místo... Chtěli jsme víc. Ale do budoucna to něco znamená, je to dobrý výsledek. Je to medaile. Nejsme žádný extra velkoklub, že bychom si mohli dovolit stavět nové týmy. Tady se to buduje dlouhodobě a dělají to dobře," tvrdil Kovář.    

"Asi až pak oceníme to třetí místo. Byla to krásná sezona, jsem strašně rád, že jsem tady byl součástí tohohle týmu. Kluci předváděli parádní hokej. Vrátili mi chuť do hokeje. Za to bych jim chtěl poděkovat. Jsem na hráče pyšný," řekl Kovář.    

Na západě Čech však produktivní útočník, který v play-off vstřelil tři góly a na deset přihrál, asi nezůstane. "Nevím, co bude příští rok. V Plzni ale asi zůstávat nebudu, půjdu do zahraničí, pokud to vyjde. Ještě jsem ale nic neřešil, takže nevím, kam to bude," podotkl hráč. A jestli čeká pozvánku do národního týmu? "Vůbec nevím. Uvidíme v následujících dnech, jestli se někdo ozve nebo ne."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články