Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvapil: S Kometou je to přetahovaná o proměňování šancí, tentokrát jsme dali více gólů

Až v pátém zápase semifinálové série hokejové extraligy mezi Libercem a Brnem dokázal jeden tým výrazněji vyhrát. Severočeši porazili Kometu 5:2 a získali postupový mečbol. Útočník Bílých Tygrů Marek Kvapil výhru ale nepřeceňuje a uvědomuje si, že jeho tým ještě čeká hodně práce, aby si zajistil účast ve finále.

Marek Kvapil v dresu Liberce
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

"Dnes se nám podařilo proměnit více šancí. Škoda, že to takhle nebylo i dřív. Uvidíme dál. Musíme se v dalším zápase pokusit opět dát tolik gólů," řekl Kvapil, jenž se na liberecké výhře podílel dvěma asistencemi. "Hrajeme pořád stejně. Jen nám to tam prostě spadlo," podotkl mistr světa z roku 2010. Předešlé čtyři souboje Liberce a Brna skončily vždy těsnou výhrou jednoho z týmů, třikrát se dokonce rozhodlo až v prodloužení.

"Pořád je to přetahovaná, každý zápas je víceméně stejný. Jak už jsem řekl, je to o proměňování šancí a dnes jsme dali víc gólů my," řekl Kvapil, který si navíc nemyslí, že by Severočeši našli konečně recept na brankáře Komety Marka Čiliaka.

"Kdybychom věděli, jak na něj, tak mu dáme každý zápas pět gólů," pousmál se. Liberec i popáté v sérii skóroval jako první, počtvrté se dostal do vedení rychle. "Je to lepší, ale oni vždy srovnají... Takhle na to ale nekoukáme. Spíš se snažíme hrát stejně jako celou sezonu. Je dobré, že nám tam spadne gól, ale pak je důležité si to pohlídat," upozornil Kvapil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 5. semifinále play-off Liberec – Brno

Tygři zatím v drtivé většině času v sérii vedli, zato Kometa byla vpředu ve skóre jen necelé čtyři minuty v součtu všech pěti utkání. "My ale takové statistiky neřešíme. Důležité jsou výhry. Jestli vedete čtyři minuty, nebo pořád, a pak prohrajete sérii, není rozhodující. Důležité je, že máme o výhru víc," poukázal čtyřiatřicetiletý útočník na stav série 3:2. Dnes si Severočeši klíčový náskok vypracovali ve druhé třetině, kdy se poprvé v sérii dostali do dvoubrankového náskoku.

"O přestávce jsem pak v kabině říkal, že to nepustíme. Ale následně jsme dostali na 3:2... Nikdy nevíte. Klíčový byl gól Petra Jelínka na 4:2, pak už jsme věděli, že bychom to měli vyhrát," řekl Kvapil. První šanci postoupit do finále bude mít Liberec v sobotu, kdy bude série pokračovat v Brně.

"Bude to o nervech. Uvidíme, s čím Kometa doma přijde. Pro nás je to jiné prostředí, ale budeme se snažit připravit se a samozřejmě hrát aktivně. Chceme to (postup) urvat hned," uvedl Kvapil. Očekává ale další vyrovnaný zápas. "Pořád je to 50 na 50, nikdo nemá velkou výhodu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články