Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plzeň má nejlepší čtyřku na dosah, Olomouc chce odvrátit konec a vybojovat sedmý duel

Hokejisté Olomouce budou v šestém utkání čtvrtfinále play-off extraligy odvracet mečbol Plzně a tím zároveň i konec sezony, který jim hrozí. Hanáci před domácím vystoupením prohrávají 2:3 na zápasy, přesto věří, že o postupujícím rozhodne až utkání číslo sedm na západě Čech. Přímý přenos šestého čtvrtfinále Olomouc - Plzeň vysílá živě od 16:40 ČT sport a web ctsport.cz

Útočník Plzně Václav Nedorost před brankářem Olomouce Branislavem Konrádem
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Olomouc se pokusí naklopit misky vah v sérii ještě jednou na svou stranu. S Indiány prohrávala 0:1, následně vedla 2:1, teď má blíž k postupu opět soupeř. "Bude to o nasazení, o bojovnosti a o velké dřině," nastínil domácí kouč Zdeněk Moták.

"Chceme vyhrát a ještě se do Plzně vrátit. Hraje se na čtyři vítězné zápasy. Musíme ale ještě trochu přidat směrem dopředu," prohlásil brankář Branislav Konrád v narážce na výsledek úterního pátého zápasu, který jeho tým ztratil v Plzni 0:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále play-off Plzeň - Olomouc

Snahu o obrat by Olomouci usnadnilo střelecké probuzení zkušeného útočníka Zbyňka Irgla, jenž během základní části nastřílel 22 branek, ale v play-off připojil dosud za pět utkání jedinou asistenci. "Moje góly samozřejmě chybí, ale pořád máme před sebou ještě dva zápasy, tohle není konec. Bude to podobné jako předešlé zápasy, my jen musíme hrát mnohem víc na puku," řekl Irgl.

"Je to o prvním gólu. Po něm to musí druhý tým otevřít a více se tam tlačit. Zase to bude hodně o trpělivosti," předpověděl plzeňský trenér Ladislav Čihák. "Myslím, že v šestém utkání to bude vypadat úplně stejně jako doteď. Olomouc svůj styl měnit nebude. Oni brání, blokují střely a snaží se udeřit z protiútoku. My musíme být pozorní, hrát furt stejně a zvítězit tam, abychom tu sérii završili a nemuseli do sedmého zápasu," sdělil plzeňský útočník Jakub Pour.

Plzeň by mohla těžit z psychické výhody, pod tlakem budou ve čtvrtek domácí. "Jedeme do Olomouce s tím, že mečbol máme na své straně my. A bude se nám tam určitě hrát mnohem líp, než kdyby to bylo obráceně," konstatoval brankář Západočechů Dominik Frodl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články