Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Ta branka měla přijít dřív, hodnotí Stránský a přeje si znovu navštívit Třinec

Zatímco Třinec nasázel do branky Vítkovic osm gólů a vede sérii 3:0 na zápasy, do statistik Ostravanů se zapsal teprve druhý střelec. Po Radoslavu Tyborovi, který se v prvním čtvrtfinále trefil dvakrát, přidal třetí branku Šimon Stránský. Jeho střela 21 sekund před koncem utkání pouze korigovala stav na 1:2 a Vítkovičtí tak budou v pondělí odvracet konec sezony.

Šimon Stránský v utkání proti Třinci
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Stránský skóroval 21 sekund před koncem při hře šest na čtyři za stavu 0:2. "Určitě ta branka měla přijít dřív. Myslím si, že nějaké šance jsme tam měli, ale asi jsme se zase málo tlačili do brány. Mělo to přijít dřív. Bohužel za dvacet sekund už se toho zase tolik stihnout nedá, i když jsme se tam dokázali dostat," řekl Stránský novinářům.    

Domácí se v posledních sekundách ještě znovu odhodlali k power-play a vybojovali i vhazování v útočném pásmu, ale Hrubce už neohrozili. "Tam prostě musíme vyhrát buly a pak to narvat do brány. To se ale nepovedlo. Je to taky tím, že oni mají silné bulaře. Musíte u toho mít trochu i štěstí a dneska to bylo pozdě. Nedali jsme potřebný druhý gól," uvedl Stránský.    

Vítkovice se před čtvrtým zápasem mohou konejšit tím, že dnes proti Třinci odehrály nejlepší zápas série. Byť skončil porážkou. "Určitě to dnes z naší strany nebylo špatné. V první třetině jsme byli lepší, měli jsme pár šancí. Hala nás hnala, bylo hodně lidí. Ale prostě ty šance... Když už nějakou máme, jednu dvě za zápas musíme využít," pokrčil rameny Stránský nad skutečností, že Vítkovice ještě v sérii ani jednou nevedly.    

Stránský chce věřit, že alespoň přesilovkový gól ze závěru zápasu by Vítkovicím mohl pomoct v produktivitě početních výhod, které Ostravským vůbec nejdou. "Je to tak celou sezonu, bohužel. Pořád něco měníme a zkoušíme, ale nejde to. Budeme věřit, že aspoň v pondělí, když už jsme tentokrát dali gól z přesilovky, tam nějaký taky spadne a pomůže nám to," prohlásil Stránský.    

Vítkovice mají před sebou výzvu obrátit sérii ze stavu 0:3. "Pro nás to samozřejmě není dobré, ale musíme nastavit hlavu tak, že v pondělí je zápas o všechno a musíme ho vyhrát. Když ho vyhrajeme, jdeme dál. Nesmíme se dívat na to, že je to 0:3 nebo 1:3. Musíme urvat jeden zápas a přesunout sérii ještě znovu do Třince," dodal Stránský.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články