Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Šlágr kola patřil Plzni. Západočeši vyloupili Hradec Králové a Liberec mají na kontakt

Prestižní vítězství 2:1 v Hradci Králové přiblížilo Plzeň vedoucímu Liberci na rozdíl dvou bodů. O triumf ve 49. kole se postarali Allen s Eberlem, za domácí se prosadil jen Cibulskis. Východočeši neuspěli podruhé v řadě a klesli na čtvrté místo.

Plzeňský Matyáš Kantner v obležení hráčů Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Jsem strašně rád, že se mi to povedlo. Každému se nepoštěstí odehrát pět stovek zápasů. Na slavení ale není čas. Měl jsem chřipku, navíc hrajeme za dva dny," řekl Eberle po zápase.

První třetina byla jednoznačně v režii domácích. Hradec byl výrazně aktivnější, hosté měli během první části jediný náznak šance. Mountfield zkoušel pokořit gólmana Frodla prakticky bez přestávky. Hned ve druhé minutě měl dvě šance, jenže Radovan Pavlík pálil vedle a po pokusu jeho jmenovce Filipa nakonec Frodl našel puk pod tělem.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Plzeň

Ještě větší možnosti měli Hradečtí v dalším průběhu. V páté minutě dostal Kukumberg přihrávku před odkrytou branku, ale netrefil. O osm minut později jeli domácí tři na jednoho, jenže Smoleňák akci nezvládl. Aby toho nebylo málo, mohl domácí poslat do vedení Filip Pavlík, zblízka však trefil Frodla.

Druhá část už byla o něčem jiném. Hosté vyrovnali hru a byli mnohem nebezpečnější. Přesto mohl jít do vedení Hradec. Radovan Pavlík se vysmýkl obraně, jel sám na Frodla, ale kvůli atakování už nestačil dobře zakončit. Na druhé straně měl podobnou šanci Indrák, jehož bekhendový pokus lapil Maxwell.

Přes tento neúspěch se Plzeň dostala do vedení. Ve 34. minutě zvládla perfektně přesilovku, skórovala už po osmi vteřinách. Trefil se americký obránce Allen, jenž dostal přihrávku mezi kruhy. Mountfield mohl vzápětí vyrovnat. Cibulskis ani Smoleňák si ale na Frodla nepřišli.

Hradec dokázal překonat hostujícího gólmana až ve třetí části. Ve 42. minutě vyrovnal lotyšský obránce Cibulskis, jenž se trefil přesně k levé tyči. Pro Hradec to byla vzpruha, jež ale brzy skončila. Plzeňská reakce přišla o dvě minuty později. Eberle překonal Maxwella ranou po ledě. Bitva však nebyla rozhodnutá, Mountfield se tlačil za vyrovnáním, Frodl ale chytal výborně. Hradci se už vyrovnat nepodařilo a v tabulce klesl na čtvrté místo.

"Bylo to vyhecované utkání, mělo grády jako play-off. Hrajeme o umístění, můžeme být první, ale také čtvrtí. Jsme rádi, že jsme získali tři body, může nás to nakopnout. Liberec prohrál, díváme se nahoru, šance tam pořád je. Když půjdeme z prvního místa do play-off, bude to super," dodal Eberle.

49. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 42. Cibulskis (Zámorský, Smoleňák) - 34. Allen (Kracík, Moravčík), 44. Eberle (Kodýtek). Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 5486.

Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Štindl - Smoleňák, Rákos, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Kukumberg, Miškář - Paulovič, Nedvídek, J. Dvořák. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Jones, Allen, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, Preisinger - D. Kindl, Kracík, Stach - Indrák, Nedorost, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Ohlasy trenérů:

Petr Svoboda (Hradec Králové): "Na rozdíl od Plzně jsme si bohužel nepomohli přesilovkami, které jsme měli v první třetině. Hosté poté měli jednu a hned ji využili po osmi vteřinách. To je rozdíl, který nás, bohužel, sráží. Za stavu 1:1 bychom poté měli hrát jinak. Začali jsme vymýšlet v obranném pásmu, a proto jsme inkasovali. Pak už jsme neměli síly něco s výsledkem udělat. Šance jsme měli, ale Plzeň byla efektivnější, proto zaslouženě vyhrála."

Ladislav Čihák (Plzeň): "První třetina vyzněla jasně pro Hradec. Jen díky Dominiku Frodlovi jsme udrželi stav 0:0. Věděli jsme, že soupeř bude ofenzivní, že to bude jiný zápas než naposledy s Olomoucí. Hradec nás prověřil v defenzivě, to jsme potřebovali. Po první třetině jsme si řekli v kabině, že nesmíme takhle propadat, že nesmíme bláznivě útočit a hrát i dozadu. Postupně se to zlepšovalo, pomohli jsme si přesilovkou. V defenzivě jsme se postupně zlepšovali a přes tlak, co měli domácí, jsme to relativně slušně dokázali odbránit. Takové zápasy jsou důležité, vážíme si tří bodů."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články